tiistai 19. huhtikuuta 2011

Varma kevään merkki






Sunnuntain kunniaksi herkuttelimme. Parsasta tietää, että on tullut kevät!

Hollandaise-kastike on parsan paras kaveri:

3 munankeltuaista
3 ruokalusikallista vettä
175 voita
suolaa
pippuria
sitruunaa
etikkaa

Sulata ja kuori voi (eli poista sulaneesta voista vaalea hera). Vatkaa munankeltuaisia ja vettä, kunnes seos on vaaleaa ja tasaista. Siirrä munaseos kuumaan vesihauteeseen ja jatka vatkaamista. Lisää voi munaseokseen ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Mausta kastike suolalla, pippurilla, sitruunamehulla ja etikalla oman maun mukaan.

Leikkaa parsasta puisevat alapäät pois. Vihreää parsaa ei tarvitse kuoria. Keitä tai höyrytä parsaa muutama minuutti. Tarjoile hollandaisen ja kylmäsavulohen kanssa.

Ah!

2 kommenttia:

  1. Mitä herkkua! Minäkin avasin parsakauden eilen ihanalla parsapastalla. Mutta tosiaan pian pitää kyllä saada parsaa perinteisen hollandaisenkin kanssa!Ehkä jo ensi viikonloppuna : )

    VastaaPoista
  2. Juu, olen jo miettinyt täällä viikonlopun menyytä ja parsa kuuluu siihen ehdottomasti!

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...