perjantai 20. toukokuuta 2011

Melkein moussaka





Pussillinen munakoisoja oli tullut mukaan torilta. Tartuin niihin Omenamintun munakoisovuoasta inspiroituneena.

Tuli vähän niinkuin moussaka, mutta ei kuitenkaan. Mainio ruoka valmistaa - ehtii imettämään sillä aikaa, kun munakoisot paahtuvat ja tomaattikastike tekeytyy!

Tarvitaan

2 munakoisoa
n. 7 valkosipulinkynttä
2 sipulia
1 purkki tomaattimurskaa
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
sokeria
soijakastiketta
vuohenjuustoa

Viipaloin kaksi munakoisoa. Ladoin viipaleet uunivuokaan parissa satsissa. Satsien väliin ripottelin suolaa ja lorautin oliiviöljyä. Päälle nakkasin muutaman kokonaisen valkosipulinkynnen kuorineen päivineen. Ja sitten uuniin 175 asteeseen n. puoleksi tunniksi.

Tomaattikastikkeeseen pilkoin kaksi sipulia, jotka kuullotin oliiviöljyssä. Päälle purkillinen tomaattimurskaa ja mausteeksi suolaa, mustapippuria ja sokeria. Kiehauta ja anna tekeytyä miedolla lämmöllä, kunnes munakoisot ovat valmiita.

Kun munakoisot tulivat uunista, puristin paahtuneet valkosipulit kuoristaan tomaattikastikkeeseen ja lorautin soosiin vielä hieman soijakastiketta makua pyöristämään. Tässä kohtaa kannattaa maistella kastiketta ja maustaa vielä oman maun mukaan, jos se sitä kaipaa.

Sitten kaadoin tomaattikastikkeen paahdettujen munakoisojen päälle ja ripottelin pintaan vuohenjuustoa. Koko komeus vielä uuniin noin vartiksi ja sitten vaan haarukoimaan!

3 kommenttia:

  1. Rupesin heti miettimään, että mitä muuta siinä ehtisi tehdä kuin imettää, kun sitä en enää osaa :) Minä tein tänään parsoja, sekin oli ihan nam.

    VastaaPoista
  2. Siinähän voi vaikka blogittaa sillä aikaa!

    Alan olla jo aika mestari oheistoiminnassa. Pari päivää sitten imetin, lypsin lisämaitoa ja luin Hesaria samaan aikaan. Ja taisinpa siinä sivussa vielä jutella Jonin kanssa.

    VastaaPoista
  3. Tuo munakoisojen paahtaminen uunissa kuulostaakin aivan mahtavalta idealta! Rakastan munakoisoja, mutta niiden paistaminen on tuntunut vievän aivan mahdottomasti aikaa varsinkin kun ruuan pitäisi vielä hautua uunissakin oikein kunnolla.

    Hih, minä taidan tyytyä tuohon blogitus vaihtoehtoon ruuan valmistumista odotellessani , )

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...