Sunnuntaiaamun munakas syntyy näin:
Kuullota pari kourallista pinaattia ja 5-7 viipaloitua herkkusientä voissa. Lisää voita pannuun ja riko sekaan 6 kananmunaa. Leikkaa päälle pieneksi ruohosipulia ja ripottelee mukaan suolaa ja mustapippuria. Kääntele pannulla, kunnes muna on kypsää.
Tämä ruoka ei ehkä pärjää ruokien kauneuskisoissa, mutta maistuu kyllä aamiaiseksi.
Ohje on mukailtu Budapestin loistavassa Bambi-kuppilassa nautitusta gombas omeletista, jolle ei vielä ole vertaista tainnut löytyä. Paikan tarjoilun tylyys hakee myös vertaistaan. Silti sinne piti palata.
Sattuu olemaan pinaattia kaapissa, eli tätä voisi kokeilla. Tarvitsenkin rautaa vauhdikkaan ja nopean loman jälkeen, joten eikun pinaattia kehiin.
VastaaPoistaMuista laittaa pannulle paljon voita. Sekin auttaa pikalomasta toipumisessa!
VastaaPoistaOi Bambi! Luulen tosiaan, että niissä munakkaissa ei oltu säästelty rasvan kanssa! Nyt minunkin tekee mieli munakasta, mutta ainekset ovat vähissä. Kevätsipulia ja tomaatti olisi, mutta yhdestä munasta ei taida syntyä munakasta!
VastaaPoistaMunakkaaita on viime aikoina tullut syötyä enemmänkin. Pitkästä aikaa. Ja hyvää tulee, kun vaan muistaa sen voin.
VastaaPoistaJa tuo Bambihan näyttää tältä http://belvaros.blogspot.com/2008/12/bambi-eszpressz-frankel-leo-utca.html
VastaaPoista