perjantai 27. toukokuuta 2011

Röyhelöpaita - Simplicity 2599Sencha-paidasta innostuneena tein toisenkin paidan. Kaavana oli tällä kertaa Simplicityn 2599 ja kankaana Libertyn puuvilla. Leikkasin kaavan mittojeni mukaan (ainakin omasta mielestäni...), mutta päädyin ommellessa kaventamaan paitaa useamman sentin ja rintalaskoksiakin piti muokata aika tavalla. Ensi kerralla paita syntyy toivottavasti huomattavasti nopeammin ja vahemmällä hampaiden kiristelyllä!

Lopputulos oli kuitenkin vaivan arvoinen! Pieniä muutoksia riittää tehtäväksi vielä seuraavaankin versioon, mutta paita on jo testattu käytössä ja todettu oikein hyväksi!

4 kommenttia:

 1. Sievä paita, ensin jo näin itseni ompelukoneen ääressä, mutta kun olit kirjoittanut työn vaiheet,ajatus muuttui ja tyydyn vain ihailemaan paitaasi:)

  VastaaPoista
 2. Aikamoinen ompelija susta on tosiaan kehkeytynyt! On varmaan ihan mahtavaa saada omia tekeleitä päälle.

  Se on juuri tuo kaavojen kanssa touhuaminen ja kankaiden leikkely, joka mua ompelemisessa eniten jännittää. Kyllä mä saumaa sitten saan aikaiseksi. En tosin ihan hirveän suoraa välttämättä...

  VastaaPoista
 3. Joo, kyllä tuo valmiin vaatteen aikaansaaminen vaatii aika paljon onnistumisia:
  - Innostavan kaavan löytäminen
  - Kankaan valinta (voi mennä pahasti metsään tässä kohtaa)
  - Oikean koon valinta (puhumattakaan muutoksista kaavaan, huh)
  - Kankaan leikkaaminen oikein
  - Jokaisen yksityiskohdan ompelu ilman hermojen meneteystä (joka johtaa helposti keskeneräisiin töihin)

  VastaaPoista
 4. Joo, aika aivojumppaa tuo ompelu aina silloin tällöin on, mutta mukavaa sellaista! Tätä kaavaa oli onneksi helppo muokata. Taistelen tällä hetkellä vanhan 50-luvun kaavan kanssa ja ensimmäisellä kerralla ainakaan mekon yläosa ei ottanut onnistuakseen. Ja toinenkin on vähän siinä ja siinä. Onneksi kyseessä on kuitenkin lakanasta tehty harjoituskappale!

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...