maanantai 26. maaliskuuta 2012

Uudet porraskaiteet, osa 2Kas tässäpä Hamarin yläkerran vanhat porraskaiteet ja niitä ympäröivä kokomäntyinen eleganssi. Rappuja koristavat Ralfia varten liimatut liukuesteet, jotka palvelevat nykyään pikkutyyppiä, joka ei juuri muuta halua, kuin kiivetä rappusia. Vaatimaton kaveri.

--

A few shots of the stairs as they were.

Look at all that pine! And those elaborate banisters! I am determined to put them to use again at some point somewhere. With a bit of pastel colored paint.


Uusien porraskaiteiden pystytolpat kiinnitettiin lattiaan metallitolpilla, joiden päälle puuosat sujautettiin.

--

The new banisters were attached to the floor with steel post on top of which the wooden posts were slipped.


Kesti hetken aikaa tottua uusiin kaiteisiin, kun ne ovat niin olemattoman oloiset massiivisten ruskeiden jälkeen. Uusista kaiteista puuttuu vielä käsijohteet ja pystypuista "nupit". Ne on vielä suunnitteluasteella.

Samassa rytäkässä rappusten vierestä poistui mankelikaappi ja saatiin vielä lisää avaruutta. Nyt tuo mäntyisyyskään ei enää tunnu ihan niin tunkkaiselta. Mutta kunhan saamme taas remppakärpäsen pureman, jatkuu tämän tilan remontti.

Vielä kun keksisi sille mankelille jonkun hyvän paikan. Jos sitä vaikka vielä intoutuisi käyttämään. Onhan ne mankeloidut lakanat kuitenkin aika ihanat!

Ja ne vanhat kaiteet, ne tekisi mieli maalata jollain mukavalla pastellisävyllä. Toivottavasti niille löytyy vielä joku uusiokäyttö.

--

It took us a while to get used to the new look. The new banisters seem so tiny compared to the old ones. They still need parts for the top but at least Little I will not fall through very easily.

We also removed an old built-in in the process. The space seems a lot bigger and lighter already and even the old pine surfaces look better. But we will continue the renovations here when we have time. I'm thinking paint and paint and paint. And maybe a bit of wallpaper.

3 kommenttia:

 1. No jopas muuttui totaalisen erilaiseksi. Kaide on todella hieno. Tätä samaa mäntypuu-eleganssia löytyy myös Talosta Maalta. Yläkerran etuhuoneen katto rappusten yläpäässä (kuinka ollakaan!!) oli mun maalauslistalla viime kesänä, mutta sateisia päiviä ei juurikaan ollut. Projekti siirtyi hamaan tulevaisuuteen... ehkä ensi kesänä. :)

  Kurkin tuosta ekasta kuvasta, että teiltä löytyy samanlaiset tuolitkin kuin meillä on yksi, nuo vihreät kotimaiset nurkassa. :)

  Voi että kun tuli ikävä maalle näitä kuvia katsellessa, huoh. Täytyy vielä hiukan odotella lumien sulamista, ei malttaisi, ei millään.

  VastaaPoista
 2. Kylläpä tila tosiaankin näyttää jo nyt huomattavasti valoisammalta! Ja projektia kannattaa tosiaan jatkaa, sillä tuota mäntyä on huoneessa vielä aika tavalla!

  Aika hurjia nuo mankelointi haaveesi : )

  VastaaPoista
 3. Minna - Jotenkin tuo mänty on muuttunut vuosien saatossa aika tympeäksi. Meillä harkitaan kaikkien pintojen uudelleen maalaamista, mutta toisaalta olis ihan kiva jättää puutakin johonkin näkyviin.

  Ja nuo vihreät Kilta-tuolit on ihan suosikit. Niissä on tosi hyvä istuakin.

  Toivottavasti pääset pian maalle!

  Liisa - Toivottavasti saadaan projektia eteenpäin ennen, kuin tuut käymään, niin pääset näkemään livenä.

  Ja eikös kaikki naiset haaveile mankeloinnista? ;)

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...