torstai 22. maaliskuuta 2012

Uunijuusto ternimaidosta
Sain naapurista pullon pakastettua ternimaitoa. Se oli mulle entuudestaan aika tuntematon tuote. Mutta pullon mukana tuli uunijuuston ohje, jota piti kokeilla, kun se oli ihan valtavan simppeli:

1,5 litraan maitoa sekoitetaan puoli teelusikallista suolaa. Maito kaadetaan uunivuokaan ja paistetaan 175 asteessa vajaa tunti. Kun juusto on puoliksi hyytynyt, ripotellaan pinnalle sokeria ja kanelia ja annetaan paistua loppuun.

Mun ternimaitoni oli kakkoslypsystä ja siiten piti sekoittaa joukkoon vähän tavallista kaupanmaitoa laimentamaan. Oikea suhde olisi pitänyt testata kattilassa hyydyttämällä, mutta kuka sellaista jaksaa tehdä? Joten lorautin sitten maitoa sekaan ihan vaan fiilispohjalta.

Paistoin maitoani yli kaksi tuntia. Pinnalta se hyytyi, mutta pohjalle jäi juoksevaa heraa vaikka kuinka paljon. Ehkä lorautin liikaa sitä kaupanmaitoa mukaan? Ehkä olisi pitänyt jaksaa paistaa pidempään?

Reikäkauhan kanssa sain kuitenkin kauhottua juustot lautasille. Pinnalle pistettiin siirappia ja mustikoita.

Maku oli, no, mielenkiintoinen. Eniten se muistutti munakokkelia. Ja siltä se näyttikin. Ei se huonoa ollut missään tapauksessa, mutta ei kyllä ole ihan hirveä kiire saada tätä uunijuustoa uudelleenkaan.

1 kommentti:

  1. Hmmm, aika jännittävän oloinen kokeilu. En ole ihan varma pitääkö minun kokeilla tätä ihan heti myöskään...

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...