lauantai 12. tammikuuta 2013

Joulumänty

 
 
 
 
Edellisjouluna pähkäilimme kuusen suhteen. Pikkutyypin lisäksi meille oli vähän aikaa sitten tullut Peto, joka olisi varmasti raadellut kuusen sen jälkeen kun Pikkutyyppi olisi repinyt alas kaikki koristeet joihin olisi yltänyt.

Mutta meillä on aina ollut joulukuusi ja sukuakin oli tulossa joulunviettoon. Olisi vähän orpoa viettää joulua ilman kuusta. Toisaalta väkeä oli tulossa sen verran, että kuusi ei oikein pirttiin mahtuisi, kun halusin koko sakin saman pöydän ääreen.

Ensin tuli ajatus kuusenoksien ripustamisesta kattoon. En tiedä missä vaiheessa kuusenoksat muuttuivat männynoksiksi. Ja kun miehet pääsivät noutohommiin, kannettiin lopulta sisään aika paljon jykevämmät oksat, kuin olin itse kaavaillut.

Kattoon ruuvattiin ruuvit, joihin oksat kiinnitettiin rautalangalla. Koristeiksi jouluvalot ja vanhoja leivontavormuja. Tulos oli oikein hyvä.

Tänä vuonna jatkettiin perinnettä. Isä tosin oli valinnut vieläkin suuremmat oksat. Ei tuosta sitä kuusentuoksutunnelmaa saa, mutta oksat ovat vieläkin katossa ja toistaiseksi vasta yksi neulanen on pudonnut. Minun puolestani saisi olla katossa vielä vaikka kuinka pitkään.

Joulun jäljiltä jätettiin pirttiin vähäksi aikaa ruokapöytä ja tehtiin kulmahuoneesta olohuone. Kyllä ne sohvat varmaan taas kannetaan takaisin pirttiin, mutta kylläpä on virkistävää, kun välillä on huoneet eri järjestyksessä.

--

Two Xmases ago we were wondering what to do about a Xmas tree. Little I was mobile enough to undress a tree in no time. We had also just got the new dog who certainly would take care of what would have remained of the tree after Little I dealt with it.

But we were having family over for Xmas eve and no tree seemed like no xmas spirit.

I came up with the idea of hanging branches from the ceiling. I sent the men to fetch some and was a bit surprised when they came in with two big branches instead of a bunch of smaller ones. But they seemed have it all figured out so I let them get on with it.

The result was such a success that we wanted to do it again this year. This time dad fetched two bigger branches and they turned out even better. The great thing about this Xmas tree is that for some reason it doesn't drop any needles so we still have it. And I don't want to take it down anytime soon.

3 kommenttia:

 1. Love it! What a festive Christmas dining room!

  VastaaPoista
 2. Tuo on kyllä kaunis! Vielä kun siihen saisi sen kuusentuoksun!

  VastaaPoista
 3. Beatgrl - Thanks! It's great isn't it. I must say I have been pleased with what we have come up with.

  Liisa - Joo, kuusentuoksu olisi lisäbonus. Sen kyllä varmaan saisi ihan vaan muutamasta kuusenoksasta vaikka maljakossa.

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...