sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Sukkapaja

  
 
 
Olin ajatellut, että joulupäivä vietetään Hamarissa yhdessä rauhallisesti. Tehdään palapeliä ja syödään konvehteja ja juodaan kannukaupalla teetä.

Mutta lounaan jälkeen, juuri silloin, kun olin ajatellut, että levitetään se palapeli pöydälle, löysinkin itseni yksikseni. Joni oli livahtanut jonnekin, ehkä torkuille. Klasu oli lähtenyt työhuoneelle maalaamaan. Isä oli mennyt Pikkutyypin kanssa päiväunille. Koira sentään pyöri jaloissa.

Ensin olin vähän orpona, mutta sitten ymmärsin, että tilaisuuteni on koittanut. Keitin kannullisen teetä ja kaivoin kutimen esiin, nautin rauhasta ja viimeistelin pari viimeistä joululahjaa.

--

For Xmas day I had made plans for a nice social afternoon together with a jigsaw puzzle, a box or two of chocholates and a pot of tea. But after lunch I found myself alone with the dog in a house gone strangely quiet.

At first I was a bit disappointed but soon realised that what I had was not a lonely Xmas day but a luxurious moment to myself. So I made that pot of tea and got out my wool and needles and enjoyed a quiet afternoon on my own. And managed to finish a couple of late Xmas presents, too.

2 kommenttia:

  1. Onpa viihtyisän näköistä. Voin melkein kuvitella itseni mukaan tuohon sukkapajaan. Voisin vaikka keriä lankoja, siis vyyhdeltä kerälle? Tai olla hengessä mukana?

    VastaaPoista
  2. Kirjailijatar - Hyvä, että tarkensit. Meinasin jo pudota tuolilta täällä, kun ajattelin, että olet alkanut kutoa sukkia!

    Vyyhdinkerijä olisi kyllä aina tervetullutta seuraa!

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...