perjantai 23. elokuuta 2013

Kåseberga

 
 
 
 
 
 
Ystadista palatessamme kuvittelimme vilkaisevamme ohikulkumatkalla nopeasti Ales stenareja, ruotsalaista Stonehengeä. Ei kai nyt yksien kivien katselemiseen kovin pitkään voi mennä.

Mutta niitty, jolla kivet olivat ja kyljessä sijaitseva Kåseberga olivatkin pieni paratiisi. Pienenpienen kylän talot olivat idyllisiä ja kumpareiden takaa aukesi pikkuinen kalasatama, jossa oli taivaallista näkkileipää myyvä gourmetkahvila sekä kalakauppa, jonka tiskin edessä kalpenee Stockan kalatiski mennen tullen.

Ostimme pienen valikoiman savustettuja kaloja, paikallista omenatuoremehua ja sitä näkkileipää ja kapusimme niitylle pikniklounaalle.

Kun myöhemmin ihmettelimme paikallisille, että miten niin pienessä kylässä voi olla niin mielettömät ruokapaikat, saimme kuulla, että Ales stenar on Ruotsin suosituin turistikohde. Tämän jälkeen en enää ihmettele miksi. Me palaamme ihan koska vaan!

--

Kåseberga and Ale's Stones. A tiny coastal village and a meadow with the Swedish equivalent of Stonehenge. Who would have thought they would make for a fantastic afternoon with superb food?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...