keskiviikko 28. elokuuta 2013

Mandelmanns Trädgård

 
 
 
 
 
 
 
Olisimme viihtyneet Österlenin dyyneillä ja pikkukaupungeissa vaikka miten pitkään. Mutta laivaliput oli ostettu ja paluumatkalle piti lähteä.

Mandelmannin puutarhan kyltti oli jäänyt jo menomatkalla mieleen ja kun sitä suositeltiin meille paluumatkan lounaskohteena, piti käydä kurkkaamassa, silläkin riskillä, että Pikkutyyppi oli juuri nukahtamassa päiväunilleen.

Ja onneksi mentiin! Aivan mieletön luomutila, jossa maatiaiskanat ja possut kuoputtivat menemään. Hyötytarha oli rakennettu lainehtiviin penkkeihin, joiden väleihin oli levitetty lampaanvillaa katteeksi. Rivien välissä oli suloista kulkea. Pienessä puodissa myytiin tilan luomuvihanneksia.

Lounasta nautittiin puiden alla ja vanhoissa kasvihuoneissa. Sillä aikaa pikkutyyppi jahtasi kanoja ja ajeli polkutraktorilla pitkin pihaa.

Uni maittoi, kun matka jatkui.

--

Mandelmanns ecological garden. What an inspiring place!

Pigs, chooks and a gorgeous potager built with more imagination I have ever seen anywhere. Lovely food, too!

2 kommenttia:

  1. Mä en nyt vaan kestä! Koko teidän reissu vaikuttaa niin täydelliseltä, mielettömän kaunista tuolla Skånessa. Miten ruotsalaiset osaakin tuon söpöstelyn niin hyvin, eihän Suomessa ole ollenkaan tuollaista, vaikka kaunista onkin. Pitää varmaan vakavasti harkita reissua Ruotsiin ensi kesänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä - se on jännä juttu, miten me elellään täällä niin kovin karusti, kun naapurit söpöstelee mennen tullen. Ja olen samaa mieltä, että onhan meilläkin täällä kaunista, mutta usein ei sööttiä, niin kuin tuolla naapurissa. Suosittelen kyllä Ruotsin matkaa lämpimästi!

      Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...