sunnuntai 18. elokuuta 2013

Leirielämää Ruotsissa

 
 
 
 
 
 
 
 
Kesän juhlat on juhlittu ja paikat alkavat olla kekkereiden jäljiltä melkein ojennuksessa. Töihinpaluustakin olen jo melkein toipunut. Vaikka se olikin itseasiassa hyvin kivutonta. Sen siitä saa, kun saa pitää riittävän pitkän loman!

Vihdoinkin ehdin raportoida Ruotsinretkestämme. Varautukaa pitkään raporttiin.

Matkan jälkeen juurikaan valokuvannut, koska kamerani alkoi matkan viimeisenä päivänä julistaa error01:stä ja on sen jälkeen toiminut aika heikosti. Treffit korjaajan kanssa on jo sovittu, mutta löysin äsken tämän videon, jonka temppua aion kuitenkin vielä yrittää ennen kuin kamera lähtee korjaamoon. Koitan muistaa kertoa, miten käy!

--

Heinäkuun puolivälissä kannoimme Jonin autosta työkalut ulos ja laverin ja patjan sisään. Viime kesänä ensimmäistä kertaa väliaikaisesti matkailuautoksi muokattu pakettiauto toimi tänä kesänä vielä paremmin. En tiedä mitä teimme pakatessamme toisin, mutta tällä kertaa meillä oli tilaa vaikka ja kuinka. Paitsi matkan loppumetreillä, kun sisään oli lastattu kirppareilta löytyneet iso senkki, kolme pöytää, valurautaiset penkinjalat ja paljon muuta. Mutta kyllä siellä silti nukkumaan mahtui.

Leirintäalueilla itse kyhätty matkailuauto herätti hilpeyttä. Naapureilla oli useinmiten asuntovaunu tai päheämpi matkailuauto. Joku rohkea pyysi saada kurkistaa sisäänkin. Vaikka kun alku-ujoudesta selvittiin, meillä oli usein koko koti iloisesti levällään muutenkin. Leirintäalueilla yksityisyys on jotenkin kovin suhteellista.

Suosimme pienempiä leirintäalueita aina, kun valinnanvaraa oli. Ja enemmän kuin kolme tähteä ansainneita paikkoja emme edes harkinneet. Meille riittää hyvin, jos on vessat, suihkut ja keittiö. Välillä oltiin kuin sillit suolassa, joskus tilaa oli ruhtinaallisesti.

Ensimmäinen kuva on ensimmäisenä matkailtanamme Blankaholmin leirintäalueelta, jonne satuimme ihan sattumalta. Olimme päättäneet, että kun Pikkutyyppi herää päikkäreiltä, suuntaamme ensimmäiselle vastaan tulevalle leirintäalueelle. Löysimme viehättävän maalaisleiripaikan tammimetsän ja merenlahden välissä. Olin ihan valmis jäämään pidemmäksikin aikaa, vaikka merivesi oli melkein jääkylmää. Mutta rauhallinen leiripaikka tammien alla rantakallioiden vieressä oli ihastuttava.

Muita leirintäaluesuosikkejamme oli Borrbystrands Camping Österlenissä, mistä neljäs kuva. Alue oli tupaten täynnä, mutta fiilis oli hyvä ja pienen metsikön takana oli aivan mieletön hiekkaranta. Jos joku innostuu mökkeilemään, niin vinkkaan, että Borrbystrandin Ålaboden-mökki näytti ainakin ulkoapäin ihanalta ja on aivan loistavassa paikassa metsän reunassa.

Kiva oli myös Getingaryds Camping maatilalla Vätternin rannalla (viimeisessä kuvassa) ja Osby Camping pienessä Osbyn kaupungissa järven rannalla.

--

Finally I have time to report on our road trip to Sweden last month. We took all Joni's tools out of his van and after a big cleanup stuffed it with a bed and camping gear. This year we fit in much better than last year. Even in the end when we had bought three tables, a large side sideboard and lots of other flea market goodies.

On the last day of the trip my camera started playing up. Error01. Something to do with the contact between the camera and the lense. We're just about to take it to the repair shop but before we do, I will try this trick I just came across. I'll let you know what happens.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...