keskiviikko 14. elokuuta 2013

Oikeassa iässä


Terttutomaatit tuottavat luvatusti paljon tomaatteja ja sopivat hyvin parvekkeelle kasvamaan. 
Tänä vuonna ne lannoitettiin pääosin hevosenlannan ja perusmullan sekoituksella.

Viime viikon juhlien sankarille annettiin chililei ja purkillinen paholaisen hilloa. 


Paholaisen hillo

800 g tomaatteja
400 g punaisia paprikoita
4–6 punaista chiliä
6–8 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 tl oreganoa
1/2 dl etikkaa
1 pkt (330 g) hillo-marmeladisokeria

Leikkaa tuoreisiin tomaatteihin ristiviillot ja pane ne 30–60 sekunniksi kiehuvaan veteen. Valuta vesi pois ja jäähdytä tomaatit kylmän juoksevan veden alla. Irrota kuoret, leikkaa tomaatit lohkoiksi ja poista kovat kantaosat. Pane tomaattilohkot paistokasariin. Jos käytät säilöttyjä tomaatteja, kaada ne liemineen kasariin ja leikkaa saksilla neljään osaan. 

Halkaise pestyt paprikat ja chilit, poista siemenet ja silppua puolikkaat. Murskaa kuoritut valkosipulin kynnet. Lisää silput ja mausteet kasariin. Anna kiehua puolisen tuntia. 

Lisää etikka ja hillo-marmeladisokeri. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä 3–5 minuuttia silloin tällöin sekoittaen.

ps. tällä ohjeella hillo oli ehkä enemmänkin hilloketta, nestettä tuli tomaateista aika paljon. Maku on silti hyvä!

2 kommenttia:

  1. Loistavaa, toivoinkin että laittaisit reseptin blogiin! Aivan mahtavan näköisiä tomaatteja!!!

    VastaaPoista
  2. Kiitos hillosta! Sitä on meillä tänäviikonloppuna nautittu lammasjauhelihapihvien kanssa ja kesäkurpitsa-halloumipalleroiden seurana. Toimii! Hillo on muuten viikossa tekeytynyt ja tullut paksummaksi.

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...