tiistai 11. helmikuuta 2014

Hamarin eteinen
Hamarin eteinen alkaa olla loppusuoralla. Listoja vielä puuttuu ja sen sellaista. Raput valmistuivat tosiaan jo jouluksi. Aika menee niin kovaa vauhtia, että en ollenkaan muistanut, että nekin olivat työn alla melkein vuoden. Mutta kyllä kannatti odottaa. Ihastelen noita uusia rappusia aina eteisessä kulkiessani.

Säilytystilaa piti uhrata aika paljon, mutta tilalle saimme tilaa ja ennenkaikkea valoa. Joni teki vanhan pipokaapin tilalle penkin ja laatikot. Kansi ja vetimet ovat jalavaa. Vetimien malli käytiin hakemassa kaupunkikodin yläkerran asunnossa säilyneestä alkuperäisestä 50-luvun keittiöstä.

Laatikoiden etusarjojen vaaleanpunainen sävy löytyi pitkällisen tuuminnan jälkeen vanhan värityskirjan kannesta. Olen aivan rakastunut siihen. Toisin kuin isäni, joka katselee laatikoita paljon meitä enemmän. Niinpä nuo etusarjat on nyt maalattu uudelleen. Esittelen uuden värisävyn kunhan saamme asennettua etusarjat uudelleen paikalleen. Olin aivan poissa tolaltani, kun katselin päällemaalausta. Pidellään peukkuja, että uusi väri toimii vähintään yhtä hyvin.

Muistutuksena vielä eteinen entisessä hurmaavassa asussaan vuosi sitten. Huhhuh!

--

The entry hall at Hamari has progressed slowly. It's taken us nearly 12 months. But who cares when we've gone from this to what you can see above. Aah.

The pink will become something else, though. Dad's not a fan and even I make the occasional compromise...

14 kommenttia:

 1. Onpa kaunis eteinen! Vaaleanpunainen sopii nätisti portaiden mintunvärin kanssa yhteen, miltäköhän uusi väri näyttää? :) Noista portaista sainkin ideaa meidän portaiden maalaamiseen, sitä täytyy jo pohtia vaikkei ajankohtaista vielä aikoihin olekaan.

  Oliko noissa portaissa se hiekkajuttu liukuesteenä? Onko se ollut kestävä ja toimiva ratkaisu? Onko sukat pysyneet ehjänä? :) Jäi nimittäin vain mieleen sekin, ja pohdin onko se ollut käytössäkin hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä oli munkin mielestäni vaaleanpunainen ihana portaiden vihreän kanssa. Mutta aina ei käy mielipiteet yhteen ja tällä kertaa oli mun vuoroni joustaa.

   Rappujen liukuesteenä on tosiaan hiekkaa. Ihan tavallisesta hiekkakasasta siivilöityä. Me teimme näin: http://kniinkuinkoti.blogspot.fi/2013/03/liukueste-hiekanjyvista.html . Ja tosiaan aika paljon pienemmälläkin hiekkamäärällä olisi pärjännyt.

   Hiekka on pysynyt rapuissa hyvin, eikä ole sukkiakaan rikkonut. Tosin sukkahoususilla en ihan hirveästi ole rapuissa kulkenut. Ainoa heikko lenkki on maali, joka on kulunut hiekanjyvien päältä pois. Hiekka pysyy silti kiinni. Toimiva systeemi silti.

   Poista
  2. Hyvä kuulla, että on ollut toimiva ratkaisu, taidan ottaa sen käyttöön sitten meilläkin :) Sukkahousuilla ei niin väliä, kun en juuri semmosia kidutusvälineitä käytä ;) Hiekanvärinen maali olisi varmaan ratkaisu kulumiseen, mutta mä en niin lässyköistä väreistä oikein perusta... :D

   Poista
  3. Mekin sitä mietittiin, että pitäisi olla maali ja hiekka samaa väriä, mutta kuka sitä nyt hiekanväriset rappuset haluaisi, kun voi olla mintunvihreätkin! Vaan saiskohan jostain mintunvihreää hiekkaa?

   Poista
 2. Hyvältä näyttää tosiaankin! Aivan mahtava muutos. Toivotaan että laatikoiden uusi väri toimii myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, aika muutos. Olen tosi tyytyväinen. Olen jo ehtinyt unohtaa, kuinka pimeä ja ahdas tuo tila ennen oli. Säilytystilaa tietty voisi olla enemmän, mutta pitää keksiä uusia jemmoja.

   Poista
 3. Voi niten kiva...portaat siniset ja laatikot punaiset...tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mäkin niin tykkään noista karkkiväreistä. Mutta ehkä on vähän liikaa odotettu, että ne sykähdyttäisivät kuusikymppistä miestä...

   Poista
 4. Love it! Avara, raikas ja tyylikäs! Ja isä tottuu, ihan varmasti... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isä sai nyt periksi. Ja ihan hyvältä se uusikin väri näyttää.

   Poista
 5. Hitsiläinen kun tuli hieno eteinen! Tosi avara ja kaunis, eihän tuota mitenkään voi tunnistaa vanhaksi. Ja tuo kaapisto on upea, mihinköhän minä voisin tilata vastaavan? Jotenkin tuo 50-luvun muotokieli on niin mieluinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on ollut aika helppo unohtaa millainen pieni koppi tuo tila ennen oli. Nyt tulee heti hyvällä tuulelle, kun astuu ovesta sisään. Mä tykkään kanssa tuosta 50-luvun tyylistä. Varsinkin, kun siihen voi yhdistää vaikka mitä herkkuvärejä.

   Poista
 6. On kyllä hieno! Ja hienot laatikostot on Jomppa saanut aikaiseksi.

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...