perjantai 21. helmikuuta 2014

Talven suosikki


Kuva ei taida olla erityisen ruokahalua herättävä, mutta voisin syödä tätä intialaista kukkakaali-perunapaistosta vaikka joka päivä! Alunperin tein paistosta linssidahlin ja riisin seuraksi, mutta paistos maistuu melkein ehkä vieläkin paremmalta seuraavana päivänä paistetun munan kanssa!

Intialainen kukkakaali-perunapaistos

1 kukkakaali
noin 500 gr perunoita
5 rkl rypsiöljyä
1/2 tl kuminansiemeniä
suolaa

1 hienonnettu sipuli
2 hienonnettua valkosipulin kynttä
2 rkl tuoretta chiliä
2 rkl  tuoretta inkivääriä
1 tl jauhettua kuminaa
1 tl jauhettua korianteria
1/2 tl jauhettua kurkumaa
1/4 tl caynne pippuria
noin 1 dl vettä

Tuoretta korianteria

Kuumenna uuni 250 asteeseen ja lämmitä uunipelti.

Sekoita kulhossa lohkotut kukkakaalit ja perunat, 3 rkl öljyä ja  kuminansiemenet. Lisää suolaa maun mukaan. Kaada seos kuumalle pellille ja paahda uunissa kunnes kukkakaali ja peruna ovat kypsiä ja kukkakaali on mukavasti tummunut (noin 20 minuuttia lohkojen koosta riippuen).

Kuumenna jäljellä oleva öljy paistinpannussa ja kypsennä hienonnettu sipulia, valkosipulia, chiliä ja inkivääriä  kunnes sipulit ovat pehmenneet. Lisää mausteet ja vähän suolaa. Lisää muutaman minuutin päästä vesi, kiehauta seos ja kippaa paahdettu kukkakaali ja perunat seokseen. Jatka kypsentämistä pasitinpannussa vielä muutaman minuutin verran ja koristele tuoreella korianterilla. Syö sellaisenaan tai vaikka paistetun munan kanssa. Uppomunakin voisi olla aika herkullinen lisuke!

2 kommenttia:

  1. Hmm, kieltämättä kuva ei taida tehdä oikeutta tälle herkulle. Tuo muna on mun mielestä aika yllättävä kaveri intialaiselle. Täytyy testata!

    VastaaPoista
  2. Suosittelen! Tein taas paistosta tällä viikolla ja oli se vain aika hyvää!

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...