torstai 13. helmikuuta 2014

Kellarissakin tapahtuuHamarin kellarissakin tehtiin syksyllä remppaa. En muista olenko kertonut siitä ollenkaan. Kaikki alkoi valtavalla romunkantosavotalla, kun kymmeniä vuosia erinäisten mukatarpeellisten rojujen varastona toimineista huoneista kannettiin turhaa tavaraa pihalle.

Olisin halunnut palauttaa 80-luvulla tehdyssä remontissa poistetun suoran sisäänkäynnin kellariin, mutta se ei enää ollut mahdollista. Niinpä päädyimme puhkaisemaan puutarhanpuoleiseen kellarihuoneeseen ikkunan, josta saadaan pimeään tilaan luonnonvaloa ja ehkä tulevaisuudessa sato suoraan pihalta säilöön. Katto, seinät ja lattia maalattiin ja yksi seinistä laudoitettiin. Laudoitettuun seinään on tarkoitus rakentaa sailytystilaa.

Niin pitkään kuin muistan, tämä huone on ollut pimeä, pölyinen ja täynnä kamalia juttuja ja rotankakkaa. Nyt joka kerta kun piipahdan kellariin, ihastelen uutta valoisaa tilaa. Tämän talven tila on toiminut lähinnä maalausverstaana ja remonttitarvikkeiden säilytyspaikkana. Juuri nyt työn alla ovat eteisen ovilistat.

--

We've done some work on the cellar as well in Hamari. This room used to be dark and full of dusty crap and rat poo. At the moment it's a handy space for painting. We're planning storage shelves on the wooden wall.

6 kommenttia:

 1. Hienoa! Uudelle siistimmälle ja valoisammalle kellarille löytyy varmasti käyttöä! Tiedä vaikka viinikerho kokoontuisi siellä vielä joskus : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä me ollaan jo suunniteltu, että viinilasin kanssa tuonne voi olla kuumana kesäpäivänä ihana vetäytyä. Tosin kuten kuvasta näkyy, ihan kaikki kerholaiset eivät taida mahtua seisomaan kerhotilaan suorin jaloin. Mutta eiköhän me jotkut mukavat tuolit saada sinne järjestettyä!

   Poista
 2. Tuollaista tilaa tarvitaan aina..juuri maalaamiseen ja jos mihin...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, tuo on ihan mahtava tila. Ja kun se on vuosikaudet ollut ihan vaan turhan tavaran varastona ja käyttämättömänä, niin tuntuu, kuin oltaisiin saatu ihan kokonaan uusi huone.

   Poista
 3. Tuo näyttää jo niin siistiltä että sammakkoprinssimme ei taatusti uskaltaudu sisään :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, olinkin ihan unohtanut sammakkoprinssiin. Se taisi jotenkin livahtaa pihalle, koska se ei ole tullut vastaan siivouksen ja rempan aikana. Voisin kuvitella, että tuo ei ehkä ole enää ihan sen suosikkimiljöö. Vaikka mistä sen tietää, vaikka olisi vähän fiinimpi sammakko luonnoltaan...

   Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...