maanantai 13. syyskuuta 2010

Kylän uusin nähtävyys

Olin eilen käymässä naapurissa, kun toinen naapurinisäntä sattui soittamaan isäntäväelle. Asia oli seuraava:

"Mitä ihmettä ne sinne Hamariin oikein rakentaa? Jotain temppeliäkö?"

Ei hän oikeasti käyttänyt sanaa "ihmettä" vaan erästä mainiota p:llä alkavaa sanaa, jota en nyt kirjoita, koska vastustan turhaa kiroulua. Vaikka juuri se nimenomainen voimasana onkin mielestäni voimasanoista hienoin.

Kyse oli tietenkin meidän kasvihuoneestamme, joka vihdoin lauantaina, illan jo hämärtyessä, nousi harjakorkeuteen ja sai sunnuntaina kattotuolit ja päätyjen pystypuut.

Sunnuntaina jokainen ohi ajanut naapuri hidasti vauhtiaan. Joni väitti, että rakennustyömaalta asti pystyi näkemään ohikulkijoiden ilmeet, niin tarkasti he syynäsivät.

Ja kieltämättä itseänikin hymyilytti, kun lähdin aamulla koiran kanssa lenkille ja postilaatikolla käännyin katsomaan pihaan päin. Ei sitä oikein voinut olla huomaamatta. Hohtavan valkoista luurankoa pihan perällä. Tieltä katsottaessa se näyttää jostain syystä paljon isommalta kuin lähempää.

Mutta huikean hieno se on!

6 kommenttia:

 1. Kaunis! Kelpaa sitä kyläläisten ihmetellä, vaikkapa voimasanojen kera:) Kas, perhanaa, onpa hiano kasvihuone:)
  kelpaisi varmaan melko monlle kyläläiselle. ja noi wanhat tiilet! ne on upeat!
  tuskin maltan odottaa, kun sinne istutuksia ensi keväänä teet
  tuksu

  VastaaPoista
 2. Kyllä tuota tosiaan kannattaa tulla katsomaan vähän kauempaakin! Toivottavasti sisällä tulee olemaan runsaasti tilaa kahvittelulle - kasvihuone näyttää niin kutsuvalta! Koskas lasit pääsevät paikoilleen?

  VastaaPoista
 3. Lasien asennusta kaavaillaan ensi viikonvaihteeseen, ja ainaskin osa laseista silloin myös asennetaan.

  VastaaPoista
 4. Tuksu - Heippa pitkästä aikaa! Ja samassa veneessä ollaan - minäkään en meinaa malttaa, että näen mikä kaikki tuolla ensi kesänä kasvaa! :)

  Liisa - Kuten Jomppa totesi, ensi viikonloppuna työt jatkuu. Lauantaina tehtiin listat, jotka pitävät lasit paikoillaan. Minä seisoin jyrsimen ääressä aamupäivän ja tein pyöristyksiä. Isän hommaksi jäi vielä maalata listat viikon aikana.

  Joni - Juhuu!

  VastaaPoista
 5. Ai niin, ja kyllä, kahvittelulle on varattu tilaa!

  VastaaPoista
 6. Täytyy tulla katsomaan sitä teidän temppeliä! :-)

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...