perjantai 3. syyskuuta 2010

Puutarhamietteitä ja muistutuksia



Malopin hohtavan läpikuultavat kukat ovat nyt parhaimmillaan, kun monet niiden naapurit jo lopettavat kukintaansa. Täytyy muistaa kerätä siemeniä talteen, sillä näitä kaunokaisia saisi kukkapenkissä olla joka vuosi.


Hampton Court Palacen puurtarhanäyttelystä viime kesänä ostetuista siankärsämön siemenistä on kasvanut reheviä taimia, joista ensimmäiset kukkivat. Pitelen peukkuja, että kestävät meidänkin talvet. Kukkapenkissäni on aivan liian vähän loppukesän kukkijoita ja nämä ovat mainio väripilkku juuri tähän aikaan vuodesta.


Arvon mielessäni uskallanko jättää laventelin talveksi kukkapenkkiin. Selviäisiköhän se havujen alla? En haluaisi sitä ylöskään nostaa, kun kellarissa säilymiseenkin liittyy omat riskinsä.

2 kommenttia:

  1. Upeat malopit.
    Minulla kasvoivat laventelit monta vuotta samassa paikassa ilman sen kummempaa suojausta. Viime talvesta eivät kuitenkaan selviytyneet vaikka oli paksu lumipeite. Laventeli on vähän oikukas.

    VastaaPoista
  2. Olisin kyllä kuvitellut, että viime talven lumipeite olisi suojannut kasveja oikeinkin hyvin. Mutta olihan ne pakkasetkin aika valtavan kovia, varsinkin tuollaisen eteläntulokkaan näkökulmasta. Meinaatko laittaa uudet kasvamaan?

    Taidan kokeilla omilleni havuja suojaksi. Jotain harsoakin kuulemma on, mutta se kuulostaa vähän turhan professionaalilta mun puutarhaani.

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...