tiistai 14. syyskuuta 2010

Uusia temppuja

Olen aina pitänyt vihannesten paahtamista ennen keittoon lisäämistä turhana hienosteluna, mutta tätä keittoa maistettuani taidan tästä lähtien paahtaa kaikki keittoainekseni! Kurpitsa-kookoskeiton ohje on iki-ihasta, juuri tähän vuoden aikaan sopivasta Michelle Cranstonin Marie Claire Comfort keittokirjasta.

Paahdettu kurpitsa-kookoskeitto

1 kg kuorittua ja paloiteltua kurpitsaa
2 rkl oliiviöljyä
1 viipaloitu valkosipulinkynsi
2 viipaloitua purjoa
1 hienonnettu punainen chili
5 dl kasvislientä
2 dl kookosmaitoa
kourallinen tuoretta korianteria

Paahda kurpitsapaloja noin puolituntia 180 asteisessa uunissa.

Kuullota purjo ja valkosipuli öljyssä. Lisää kurpitsa, chili ja kasvisliemi ja anna hautua noin 10 min. Soseuta keitto ja lisää kookosmaito. Tarjoile korianterin kanssa.

Ruuanlaittointoni ei ota laantuakseen. Mukavaa!

4 kommenttia:

  1. Hmm, olenko minäkin siis ihan turhaan ylenkatsonut tuota paahtamista? Vaikka nyt kun tuli puheeksi, niin taidan muistaa, että joskus olen sitä kokeillut ja ollut tulokseen tyytyväinen.

    Mutta jostain syystä se, että pitää lämmittää uuni valmistaakseen keittoa, tuntuu vaivalloiselta.

    Voisit tulla ruuanlaittointoilusi kanssa meille...

    VastaaPoista
  2. Kasvikset voi paahtaa myös pannulla öljyssä. Sillä tavalla porkkanan tai minkä tahansa muun aromit heräävät ja ah ...
    Ä

    VastaaPoista
  3. Pitääkin muistaa testata tuota pannulla kypsentämistä seuraavan kerran kun valmistan keittoa!

    Ja eiköhän minusta tässä syksyn mittaan taas saa ruuanlaittoseuraa!

    VastaaPoista
  4. Oh my.... it is totally the right soup for the Autumn evenings. I can smell open fires in the damp air or Autumn Sundays watching an old film wearing your winter socks that I know that you will have finished knitting very soon!

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...