perjantai 30. maaliskuuta 2012

Kätevän emännän tomaattikeitto





Meillä taitaa olla tomaattikeittoa tehty täällä ennenkin, mutta nyt olin mielestäni niin nokkela, että tämä resepti on ihan pakko jakaa! Kutsun tätä vastedes Kätevän emännän tomaattikeitoksi.

Keksin tehdä tomaattikeiton niin, että lisäsin suolan, sokerin vasta keiton kypsyttyä. Sitä ennen nappasin pari desiä soppaa syrjään ja soseutin sen pikkutyypille. Sopii alle vuoden ikäiselle sellaisenaan tai pastan tai kuskusin kanssa.

Tein keittoa muutenkin reilun annoksen. Yhtenä päivänä sitä syötiin keitoksi, toisena loppu käytettiin lasagneen tomaattikastikkeeksi. Siinä välillä syötiin tehtiin uunivihanneksia, joista myös jämät menivät lasagneen.

Lasagnepäivänä ei siis tarvinnut muuta, kuin kasata lasagne valmiista aineksista. En jaksanut edes juustokastiketta tehdä, vaan heitin sekaan vuohenjuustoa ja pinnalle mozzarellaa. Uunivihannekset ja lasagnen voi tehdä vähän tähän tapaan.

Kätevän emännän tomaattikeitto syntyy näin:

3 pkt tomaattimurskaa
4 valkosipulin kynttä
2 isoa sipulia
4 porkkanaa
1 parsakaali
pala juuriselleriä
oliiviöljyä
timjamia
rosmariiniä

n. 1 tl suolaa
n. 1 tl sokeria
loraus kermaa
pinnalle vuohenjuustoa

Pilko valkosipuli, sipuli, porkkanat, parsakaali ja juuriselleri. Kuullota sipulit öljyssä, lisää muut vihannekset ja pyörittele hetki kattilassa. Kumoa tomaattimurskat sekaan ja pieni yrtit mukaan. Anna kypsyä.

Jos haluat keitosta lastenannoksen, ota tarvittava määrä keittoa erilleen, vihannekset ovat kypsiä ja soseuta se. Lisää suola ja sokeri "aikuisten" keittoon vasta sen jälkeen. Muuten suolan ja sokerin voi lisätä jo heti tomaattimurskan jälkeen.

Kun vihannekset ovat kypsiä, lisää joukkoon kermaa maun mukaan. Voit halutessasi myös soseuttaa keiton.

Tarjoile vuohenjuuston kanssa. Meillä pinnalle sujahti myös parin muun juuston kantapalat.

3 kommenttia:

  1. Tomaattikastiketta pitäisi tosiaan aina tehdä reilu määrä ja vielä vaikka pakastimeenkin. Jostakin syystä tuollainen suunnitelmallinen ja kätevä ruuanlaitto useimmiten vain unohtuu!

    VastaaPoista
  2. Mulla on nälkä! Mitä ihmettä mä nyt söisin, pitäisikö tehdä tuota keittoa? Vuohenjuusto on niin namnam.

    VastaaPoista
  3. Liisa - Mun jatkuva ruokakriisini on johtanut siihen, että yritän olla suunnitelmallinen, että ei ihan jokapäivä tarvitsisi pähkäillä ruokavaihtoehtojen kanssa.

    Kirjailijatar - Mihinkäs herkkuun päädyit? Onko teillä huomenna lasagnea?

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...