sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Kevätsiivous

En ole mikään supersiisti ihminen. Pidän siitä, että tavarat ovat järjestyksessä (löytyvät paremmin). Välillä on kuitenkin pakko ottaa se rätti käteen ja siivota. Raskaan viikon jälkeen nukahdin perjantaina uutisten jälkeen herätäkseni seuraavana päivänä aikaisin. Matot rullalle ja pihalle! Ja tämä ennen aamukahvia...

Sain koko päivän kulumaan siivouksen merkeissä. Nyt kiiltävät ikkunat ja lattiat. Huh huh. Miten kaksi aikuista voi saada näin paljon likaa aikaan?

Energiaa riitti vielä parvekkeen siivoamiseen ja sielä paljastui muutama mukava yllätys. Parvekkeemme on koko päivän auringonpaisteessa ja kesäisin lämpömittari nousee huikeisiin lukuihin.  Tämä taas aiheuttaa sen, ettei oikein mikään kasvi selviä moisesta paahteesta. Kaikenlaista olen kokeillut ja meinasin jo siirtyä muovikukkien "kasvattamiseen".

Tunne oli mahtava kun purin viime syksynä kyhäämäni "harsopaketin", jonka sisään olin piilottanut karhunvatukan - se oli selvinnyt hengissä! Kolmesta oksasta kaksi oli elossa ja pienet versot olivat ilmaantuneet oksiin. Tänä vuonna, jos hyvin käy, on marjojen vuoro.

Kahteen parvekelaatikkoon istuttamani mansikat sen sijaan näyttävät kärsineen. Toisessa laatikossa on pienet alut ja toisessa ei mitään elonmerkkejä. Harmi.

Parvekkeen alla kasvaa kirsikkapuu. Kirsikkapuussa pesii joka vuosi kaupunkipulu. Pesä on valmiina. Saa nähdä tulevatko pulut pulputtamaan tänäkin vuonna...

1 kommentti:

  1. Meilläkin tehtiin Hamarissa pientä kevätsiivousta. Nyt meidän makuuhuoneessa mahtuu jälleen liikkumaan, kun lelut ja paperipinot on siivottu lattialta.

    Jos teille käy parvekkeelle ihan tavalliset mansikat, niin saatte meiltä taimia, kun tulette.

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...