maanantai 30. huhtikuuta 2012

Ensimmäiset parsat


Olen sitä sorttia, joka tarvitsee erityisiä merkkejä, jotta huomaa, miten sesongista toiseen siirrytään. Parsa on sellainen. Kun puntit ilmestyvät torille, tiedän, että kevät on todellakin tullut. Kyllähän ne linnutkin siitä kertovat, mutta onko mitään torikauppiasta luotettavampaa?

Ensimmäiset parsani päätyivät vähän yllättäen paistinpannulle. Olen tähän asti uskollisesti keittänyt parsani ja tarjoillut taivaallisen hollandaisen kanssa. Mutta nyt annoin itselleni kertoa, että parsa on itseasiassa parhaimmillaan paistettuna. Ja pitihän sitä kokeilla. Varsinkin, kun oli vähän kiiruskin.

Syntyi nopea kevääntuojaparsasalaatti, johon laitoin mitä kaapista löytyi. Ja sieltähän löytyi

1 puntti parsaa
voita
reilu kourallinen saksanpähkinöitä
muutama senttki vuohenjuustoa
iso kourallinen kirsikkatomaatteja
parmesania

Paistoin parsaa kuumalla pannulla, kunnes se tuntui tuntui kypsältä. Sillä aikaa pyörittelin toisella pannulla saksanpähkinöitä voissa. Tämä kikka on tullut tutuksi saksanpähkinä-sinihomejuustopastaa tehdessä ja saa pähkinät maistumaan ihanilta. Kun pähkinät olivat paahtuneet, laitoin ne sivuun ja viipaloin kuumalle pannulle muutaman paksun siivun vuohenjuustoa. Paistoin sen kevyesti molemmilta puolilta. Juuston kanssa täytyy olla nopea, ettei se ehdi sulamaan pannuun, koska sitten ollaan liemessä.

Ja tätä kaikkea muuta touhutessa ei saa unohtaa niitä parsoja!

Kun parsa oli kypsää, nostin varret lautasille. Vuohenjuustot ja pähkinät kiepsautin parsojen päälle. Ja pinnalle vielä lohkottuja kirsikkatomaatteja ja parmesanlastuja. Ah!

Ja tämä sopii vappupöytäänkin, jos on vielä menyyt miettimättä.!

Villiä vappua!

1 kommentti:

  1. Hmmm, minä taidan kyllä vielä olla sen hollandaisen kannalla varsinkin kun kyseessä on kevään ensimmäiset parsat. Vaikka hyvää on varmasti tuokin!

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...