maanantai 17. syyskuuta 2012

Suklaa-mustaherukkakakku


Elokuisella synttärisankarilla oli toivomus kakusta, jossa on suklaata ja jotain kausiherkkua. Herukat olivat juuri kypsiä ja mustaherukat kuulostivat hyvältä kaverilta suklaalle. Mielessäni oli yksi tietty kakku, jota äiti teki joskus, kun olin lapsi. Se oli aivan taivaallista. Siis niin hyvää, että vielä yli 20 vuoden jälkeen muistelen sitä kaiholla.

Ohjetta aikani etsittyäni löysin tämän ohjeen, joka kuulosti hyvältä. En tavoilleni uskollisena lukenut sitä ihan kokonaan ja kakun valmistamisen aikaavievyys paljastui mulle vasta, kun olin jo päässyt leipomaan. Ehkä hyvä niin, koska kakusta tuli aivan taivaallisen hyvää.

Täytteestä jätin pois appelsiininkuoren, koska en oikein ole koskaan päässyt sitrushedelmien kuorten makuun. Se tilalle puristin yhden limen mehun, mikä toimi erinomaisesti.

Tein pohjat valmiiksi edellisenä päivänä ja kasasin ja kuorrutin kakun juuri ennen syömistä. Parhaan tuloksen saa, jos kakun tekee valmiiksi asti päivää ennen tarjoilua, sillä se muhevoitui jääkaapissa ja oli seuraavana päivänä vielä parempaa kuin tekopäivänä.

Kakkuni ei tosin ollut kovinkaan nätti ja aika vahvasti kallellaan. Taisi johtua siitä, että en antanut täytteen ihan kokonaan jäähtyä ennen kakun kasaamista. Ja kaltaisilleni kokemattomille suklaakuorruttajille vinkiksi, että kannattaa antaa kuorrutuksenkin jäähtyä ennen kun sen kippaa kakun päälle. Minun lämmin kuorrutukseni valui kakusta pitkin pöytiä.

Tämän voi vallan mainiosti tehdä myös pakastetuista marjoista. Toimii varmasti talvella, on sen verran tuju kakku.

--

Joni asked for a cake made with chocolate and a seasonal ingredient. This was back in August, when black currants were just ripe. The two made an excellent combination in a cake.

4 kommenttia:

 1. Kääk, ihana kuva! Musta tuntuu, että lihoin just kilon, kun ahmin tuota kuvaa silmilläni :)

  VastaaPoista
 2. Mun pitää myöntää, että mulle tuli ihan reippaasti kiloja tuosta kakusta. Söin siitä nimittäin aika monta palaa, kun se vaan mehevöityi päivä päivältä. No, ei sitä niin hirveän montaa päivää kyllä kestänytkään.

  VastaaPoista
 3. Aivan mahtava kakku!!! Ja ei tosiaankaan haittaa, että se ei näytä ihan reseptin kakulta. Maku taisi kuitenkin olla ihan kohdallaan : )

  Millainen se teidän äidin vuosia sitten leipoma kakku oli?

  VastaaPoista
 4. Liisa - Mulla on se äidin käyttävä resepti kyllä jossain. Ehkä pitää testata sitäkin. Muistelisin, että siinä oli kermaa tai jotain muuta täytteessä.

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...