perjantai 15. maaliskuuta 2013

Liukueste hiekanjyvistä

 
 
 
 
 
 
Uudet porrasaskelmat maalataan Betolux Akvalla. Meitä vähän huoletti, että rapuista tulee kovin liukkaat. Vanhoissa rapuissa oli liukuestetarrat, jotka eivät olleet mikään komistus, mutta auttoivat Ralf-koiraa vanhoilla päivillä kulkemaan portaissa. Ja olivat ne ihmisjalankin alla ihan mukavat.

Mietimme pitkään vaihtoehtoa liukuestetarroille. Aluksi piti tehdä askelmiin urat, mutta Joni oli sitä mieltä, että ne eivät villasukkajalkoja välttämättä pidättele. Lopulta päädyimme testaamaan hiekkaa.

Lumen alta hiekkakasasta haettiin lapiollinen hiekkaa, joka ensin siivilöitiin Pikkutyypin hiekkasihdilläm, että saatiin isommat kivet pois. Sen jälkeen hiekkaa kaadettiin pihalla tuulessa pesuvadista toiseen niin, että ihan pienet osaset ja muut "roskat" saatiin pois. Tuloksena oli tasakokoista hiekkaa, joka vielä pestiin ja sitten annettiin kuivua.

Askelmat maalattiin ensin kertaalleen. Maalin kuivuttua vedettiin sudilla raita maalia askelman etuosaan. Maalin päälle ripoteltiin hiekkaa. Kun maaliraita oli kuivunut, sutaistiin irtohiekat pois kuivalla sudilla, minkä jälkeen askelmat maalattiin toiseen kertaan. Jälkikäteen huomasimme, että paljon pienempikin määrä hiekkaa olisi ajanut asian oikein mainiosti.

Saa nähdä miten hiekanjyvät pysyvät käytössä paikoillaan.

--

I wanted a shiny paint on the new stairs so we had to think of something to make them less slippery. Joni came up with the idea of using sand.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...