lauantai 9. maaliskuuta 2013

Pikkutyypin säärystimet

 
 
 
Aurinko lämmittää jo niin ponnekkaasti, että kevät pyörii väkisinkin mielessä. Olen suunnitellut itselleni mekkokauden alkuun säärystimiä jo ties miten kauan, vuosia oikeastaan. En tiedä miten voi olla niin hankalaa päättää minkälaiset haluaa ja sitten tarttua toimeen.

Innostuin näistä säärystimistä ja päätin kokeilla mallia kutomalla Pikkutyypille kevätsäärystimet. Langaksi valikoitui Novitan Nalle ja puikoiksi 3,5 ja 4. Tulin aika nopeasti siihen tulokseen, että tuossa ohjeessa on oltava jotain pielessä tai sitten lanka on tosi ohutta. Minun käsissäni kuvio ei näyttänyt ollenkaan niin hyvältä, kuin kuvassa.

Pohdiskelin tilannetta jonkin aikaa ja päädyin testaamaan ohjetta niin, että toistin rivejä 2-4. Se toimi. Sain aikaan hauskoja reikäiseltä palmikolta näyttäviä pitsiraitoja.

Ehkä innostun vielä kutomaan vähän isommat itselleni. Ja jos Pikkutyyppi ei innostu säärystimistään, niin ne ovat täydellisen kokoiset ranteenlämmittimet mulle itselleni!

Minun versioni säärystimistä menee siis kaikessa yksinkertaisuudessaan näin:

Luo 7 jaollinen määrä silmukoita pienemmille puikoille. Pikkutyypin säärystimiin tuli 35 silmukkaa.

Aloita pitsikuvio:

1. *1n, 5o 1n* toista kerroksen loppuun asti
2. *1n, 2o yhteen, langankierto, 1o, langankierto, nosta silmukka neulomatta, neulo yksi silmukka, vedä nostettu silmukka neulotun yli, 1n* toista kerroksen loppuun asti
3. *1n, 5o 1n* toista kerroksen loppuun asti

Toista näitä kolmea riviä, kunnes olet kutonut nilkasta n. polveen asti. Vaihda isompiin puikkoihin ja kudo vielä pitsikuviota, kunnes säärystin on haluamasi pituinen. Päätä silmukat hellästi.

--

I have been planning to knit some leg warmers for myself for ages. I just can't decide on the pattern. I like the Kirakira leg warmers by Moonstitches and thought I'd try them out for Little I.

Pretty soon I realised that the lace in my leg warmers was not looking as good as it did in the picture. I don't know whether there is a problem in the pattern or just that the yarn I used was very different. But I played around with the pattern a bit and found that when I repeated rows 2-4, I ended up with a lacy cably pattern that I liked. The bonus is that Little I's leg warmers double as wrist warmers for me.

I liked knitting this pattern it so much I might try it out in a bigger size for myself!

2 kommenttia:

  1. Pikkutyypille on varmaan kiva neuloa, kun kaikki voi olla pientä. Tulee niin paljon nopeammin valmiiksi.

    VastaaPoista
  2. Kirjailijatar - Niinpä! Minunlaiselleni malttamattomalle pikkuvaatteiden tekeminen sopii erityisen hyvin.

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...