torstai 9. huhtikuuta 2015

Nelivuotiskekkerit, osa 2




Synttärikekkerit saivat jatkoa, kun kutsuimme sukua pääsiäislounaalle ja juhlimaan Pikkutyyppiä. Isolle sakille ruuan laittaminen aina vähän jännittää, kun ei ihan näppituntumalta osaa sanoa miten ruuan määrän kanssa käy. Kesken ei tietenkään soisi loppuvan eikä toisaalta tekisi mieli vedellä ylijääneitä sapuskoja kovin montaa päivää putkeen.

Keitto on osoittautunut toimivaksi isomman porukan ruuaksi. Pitkän pähkäilyn jälkeen päädyimme lohikeittoon ja porkkanasämpylöihin. Juhlanvalmistelukiireissä päädyin ulkoistamaan keiton hyvin pitkälle. Klasu hoiti kasvisten pilkkomisen ja Joni lohen, äiti toimi maustajana. Ja herkullinen keitto siitä syntyikin. Ja mikä mainiointa, keittoa jäi yli sen verran, että siitä saatiin kotijoukoille illalla nopea pieni päivällinen eikä yhtään sen enempää.

Lohikeitto 18 hengelle syntyi 10 litran kattilassa näin:

n. 3,5 kg perunoita
n. 2 kg porkkanoita
1 tosi iso purjo (tai pari pienempää)
reilu 2 kg lohta
vettä
kasvisliemikuutioita
tilliä
valkopippuria
mustapippuria
suolaa
omenaviinietikkaa
6 dl kermaa

Kuori ja pilko perunat ja porkkanat sekä purjo ja laita veteen kiehumaan. Heitä perään pari kasvisliemikuutiota. Kun kasvikset ovat kypsiä, kippaa joukkoon nahaton paloiteltu lohi. Mausta oman makusi mukaan pippureilla ja suolalla sekä tillillä ja omenaviinietikalla. Kun keitto on muuten valmista, kippaa joukkoon 6 dl kermaa.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaapa herkulliselta keitolta. Ja todella hyvä vaihtoehto isolle porukalle.
    Ihanat lyhdyt, tosi kauniit;) Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, ja tervetuloa meille! Kurkkaan kohta sinun blogiisi.

      Keitto oli ihanaa. En tiedä miksi ei tule kalasoppaa kovinkaan usein tehtyä. Pitäisi tehdä.

      Lyhdyt on ostettu monta vuotta sitten Malesiasta. Ne on ihanan överit.

      Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...