sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Pikkutyypin savivati

Pikkutyypistä alkaa kehkeytyä jo varsinainen käsityöläinen. Savipajalla tuo tuntee jo paikat ja tekniikat niin hyvin, että viime viikolla pääsi neuvomaan vierailevana tähtenä mukana ollutta isoäitiään. Sivustakuulijoilla oli hauskaa, kun nelivuotias neuvoo 64-vuotiasta.

Kuvissa komeilevan vadin Pikkutyyppi teki Klasu-enolle synttärilahjaksi. Autoin liittämällä pohjaan jalkarenkaan ja lasittamalla, koska pienille on porttikielto lasituspäivänä ja hyvä niin, koska lasitushuoneessa keitellään aikamoisia myrkkyjä.

Olen hieman kateellinen tuosta vadista. Siitä paistaa ihanasti se ennakkoluulottomuus, jolla lapsi tarttuu materiaaliin ja työvälineisiin. Ei mitään kihnutusta ja turhantarkkaa nyppimistä vaan reippaat ja päättäväiset otteet. Kumpa itsekin oppisin tuosta asenteesta!

--

Little I made this bowl for his uncle's birthday. I helped with the foot ring and did the glazing. Otherwise it's all her doing and she makes me very proud with the attitude she has with her work. She takes no advise and does her own thing. I have some learning to do here.

2 kommenttia:

  1. Hieno! Ja tuo pinta on tosiaankin aika kiinnostava ja lasite on kiva. Toivottavati kulho oli lahjan saajan mieleen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ihan huippuhieno vati ja saajakin taisi sitä ymmärtää arvostaa. Ehkä syksyllä voisin itsekin intoutua hieman kokeellisemmaksi.

      Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...