keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Puutarhapäätöksiä


Olen parina viikonloppuna ehtinyt vähän kaivelemaan Hamarin puutarhassa. Se jos mikä tekee hyvää.

Tein talvella muutaman päätöksen puutarhan suhteen:

1. Rahaa ei saa käyttää ellei ole ihan pakko. Kasveja pitää kaivella omista ja muiden nurkista, lisätä omista siemenistä, jakaa ja vaihtaa.

2. Puita ja pensaita pitää saada lisää, koska perennat ovat kovin työläitä.

3. Havuihin pitää panostaa.

4. Haluan kokeilla puiden ja pensaiden leikkaamista ja taivuttelua.

Olenkin kierrellyt ahkerasti pihamaata ja tiluksia sillä silmällä. Ladon takana olevasta muutaman vuoden vanhasta taimikosta olen kaivellut itsestään kylväytyneitä pikkutaimia sekä muutaman haaroittuneen tai muuten kehnon näköisen kuusenalun. Pieniä kuusentaimia istutin kymmenen vieriviereen ympyräksi ja toivon, että saan niistä leikkaamalla kasvatettua kuusipensaan.

Viime syksynä kaivoin mielestäni ison uuden kuopan, mutta jostain syystä se ei enää tunnu ollenkaan isolta. Istutin siihen ne kuuset, yhden väärään paikkaan ilmestyneen pienen männyn sekä Pikkuveljen lahjaksi saaman purppuraheisiangervon, joka oli viettänyt talven väliaikaissijoituksessa. Kukkapenkkien reunamilta löysin iisopin ja kangasajuruohon alkuja ja pari ruusua oli niin rikkaruohojen valtaamia, että kaivoin nekin ylös ja laitoin uuteen penkkiin. Kohta se onkin jo täynnä.

--

I have made some new garden decisions:

1. I need to save money. New plants have to come from my own garden or neighbors' or friends' gardens.

2. I need more trees and bushes.

3. I need more evergreens.

4. I want to try cutting and bending trees and bushes.

So I have been doing a lot of digging lately.

4 kommenttia:

 1. Täällä tuon toisen pihamyyrän on vallannut hulluus. Se on aivan kahjona multiin ja kasveihin, suunnittelee penkkejä penkkien perään ja laittaa kasveja nettikaupan ostoskoriin. Toivottavasti ei mene tilaamaan niitä kuitenkaan. Yritän kestää ja hitusen rauhoitella sitä. Minä olen pihamyyränä sellainen kukkaistyttö, että kukkien istuttaminen ja katseleminen riittää, hyvä jos niitä voi poimia maljakkoonkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, se menee niin helposti hulluuden puolelle! Suosittelen puutarhakauppojen kiertämistä kaukaa. Vierailin juuri ystäväni luona ja hän tunnusti käyttäneensä kevään siemenostoksiinsa summan, joka sai minukin nikottelemaan.

   Mutta se maan kaivelu on niin terapeuttista, että meidän pihapöhköjen kanssa eläminen on aika mukavaa, kun meille suo oman hullutuksemme!

   Poista
 2. Joo, nuo nettikaupat ovat tulleet mullekin tutuksi... Nyt pitäsi malttaa odottaa että vasta istutetut kasvit vähän kasvaisivat eikä vain istuttaa jatkuvasti uutta! En ole varma onko minusta näin pitkäkestoisiin projekteihin : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarha opettaa kyllä kärsivällisyyttä. Mutta ei se silti helppoa ole. Mulla matkustaa joka vuosi moni kasvi uuteen paikkaan ja uuusi penkki on taas kaivuussa.

   Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...