tiistai 17. toukokuuta 2016

Lontoo: Chrystal Palace


Viime viikolla lomailimme pitkästä aikaa Liisan luona Lontoossa. Edellisestä vierailustamme oli hurahtanut jo neljä vuotta, joten olikin jo korkea aika käydä kyläilemässä.

Ensimmäisenä päivänä pyörimme Liisan kotikulmilla Chrystal Palacessa. Tienoo oli meille aiemmilta visiiteiltä tuttua, mutta tekemistä ja katseltavaa riitti silti koko perheelle. Tykkään näistä Lontoon lähiöistä, jotka ovat kuin pieniä kaupunkeja. On pubeja, hyväntekeväisyyskirppiksiä, vanhantavarankauppa, pikkuisia putiikkeja ja kahviloita sekä ruokakauppa. Ja puistoja tietenkin.


Välipalaksi ipanat vetivät sausage rollit, kun kerran Lontoossa oltiin.Lounastarpeet haettiin kaupasta mukaan ja suunnattiin Chrystal Palace Parkiin, joka on ihan valtava puisto. Ohikulkiessamme ihastelimme muotopuiston tulppaanit.


Nämä rauniot jäivät jäljelle, kun Hyde Parkista tänne siirretty Kristallipalatsi paloi 1930-luvulla. Rakennus on ollut aika huikea, nuo jäljellejääneet seinämät tuntuvat jatkuvan ja jatkuvan.


Puistosta löytyy myös valtavia betonisia dinosauruksia sekä mainio dinosaurusteemainen leikkipaikka, jossa kaksi- ja viisivuotiaat viihtyivät oikein hyvin.
Lasten mielestä parasta Chrystal Palace Parkissa (varmaan koko Lontoossa) on kuitenkin labyrintti. Ja onhan se hieno. Viime visiitistämme neljä vuotta sitten pensaat olivat kasvaneet sen verran korkeutta, että minäkään en enää pystynyt kurkkimaan aitojen yli. Ipanat vetivät polkuja pitkin hiki hatussa ja me isommat perässä.

--

Last week we visited Liisa in London for the first time in four years. We really should get around to travelling a little bit more often!

On our first day in London we stayed around Chrystal Palace where Liisa lives. The park there is fantastic with ruins of the Chrystal Palace that burned down in the 1930s and the maze which was a big hit with the kids.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...