sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Pihakeinun kunnostus


Taas yksi kunnostusprojekti, josta jäi ottamatta lähtötilanne kuvat. Tällä kertaa työn alla on pihakeinu. Tämä taitaa olla yksi kaikkien aikojen parhaita kirpparilöytöjäni. Se on peräisin ajalta ennen lapsia, kun kuljimme vanhalla Transportterilla ja piipahtelimme maalaiskirppareilla ohi ajellessamme.

Keinun ostin kauppiaan takapuolen alta. Olin tinkaamassa peitosta ja parista lautasesta, kun iskin siihen silmäni. Ei se kallis voinut olla, koska rahaa meillä ei juurikaan ollut. Peitto ja lautaset taisivat tulla kaupan päälle.

Viime kesäksi keinu jäi talvisäilöön, kun Pikkutyyppi innostui kiipeilemään siinä niin paljon, että aloin jännittää, että sen kanssa tulee isokin vahinko. Katsotaan miten tänä kesänä käy.


Keinun istuinosat on tehty tiikistä. Ne ovat edelleen uuden veroiset ja ikääntyneet ihan nätisti. Joni tarttui silti hiomakoneeseen.


Keinun istuimen kallistusta voi säätä hienolla rinkulakeppijärjestelmällä. Kaikki keinun metalliosat oli maalattu tumman ruskeiksi, mutta hiomalla paljastuneiden värien perusteella keinu on ollut elämänsä aikana ainakin vihreä ja valkoinen.

Projekti on vielä vaiheessa. Metalliosien uusi väri on jo valittu, mutta puuosiin sipaistavan öljyn valinta on vielä kesken. Pihaolosuhteet hieman rajoittavat mahdollisuuksia. Mutta eiköhän sopiva aine löydy tähänkin projektiin.


--

We bought an old garden swing at a flea market years ago. It has served well as it was but now we decided to give it some TLC. It's not finished yet. I'll show you when we're done!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...