maanantai 16. toukokuuta 2016

Narsissiaika


Terkut Lontoosta! Kotiuduimme viime viikon lopulla ja riensimme saman tien Hamariin. Reissuraporttikin on tulossa, mutta ihan ensin pitää kurkistaa puutarhaan. Poissaollessamme on nimittäin tapahtunut vaikka mitä!Narsissien kukinta on nyt Hamarissa parhaimmillaan. Ja näitähän meillä riittää. Olen vuosien saatossa kaivellut narsissien sipuleja ylös ja istuttanut niitä ympäriinsä pitkin pihaa. Ovathan ne huikeita isoina ryhminä perennapenkeissä, mutta tykkään myös siitä, kun ne lammashaan heinikossa hohtavat pienissä rykelmissä. Nämä ikivanhaa kantaa olevat narsissit ovat siitäkin mainioita, että kun yhden sipulin törkkää joskus johonkin, on siinä muutaman vuoden kuluttua jo pieni rypäs keltaista.


Ensimmäiset isommat tulppaanit avautuivat parahiksi perjantaina. Ensi viikonloppuna niitä on jo varmaan enemmänkin. Kasvitieteellisten tulppaanien kukinta meni meiltä sivu suun, kun oltiin reissussa.


Pari viikkoa sitten ruukkuihin istuttamani perunanarsissit ja helmililjat alkavat vedellä viimeisiään. Nypin niistä ja orvokeista kukkineet kukat pois ja sain elvytettyä istutukset vielä joksikin aikaa. Orvokit tietenkin jatkavat hommiaan vielä pitkään, mutta jonkin ajan kuluttua pitää kaivella nuo sipulikukat ylös ruukuista ja istuttaa perennapenkin nurkkaan.


Perjantai-iltapäivän lämmössä tomaatintaimetkin pääsivät hieman ulkoilemaan.

--

Greetings from London! We got back last week. I will post a report on the trip but first things first!

So much has happened in the garden while we were away. Daffodils are at their best and evertyhing is now quickly turning green.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...