Nyt merisuolakaupoille, sillä tämä lohiresepti vaatii suolaa aika tavalla!
Suolakuoressa kypsennetty lohi
runsaasti karkeaa merisuolaa
2 munanvalkuiaista
1/2 dl vettä
pienehkö lohi
1 purjo
2 rkl korianterin siemeniä
1 rkl kokonaisia mustapippureita
1 tl fenkolin siemeniä
sitruuna
oliiviöljyä
Pese ja kuivaa lohi. Paahda korianterin ja fenkolin siemeniä mustapippureiden kanssa pannulla. Jauha mausteet ja hiero seos kalan sisäosiin. Viipaloi purjo ja sitruuna ja täytä kala. Mitä täydempi kala, sitä vahemmän suolaa pääsee imeytymään kalaan.
Sekoita suola, valkuaiset ja vesi. Peitä uunipelti foliolla ja levitä suolaseosta pellille. Aseta kala suolan päälle ja peitä kala lopulla suolaseoksella.
Kypsennä 225 asteisessa uunissa puolisen tuntia ja anna vetäytyä muutama minuutti ennen suolakuoren rikkomista.
Fenkoli-appelsiinisalaatti
Tutustuin fenkoliin ensimmäistä kertaa lähemmin vasta viime kesänä ja tämä fenkoli-appelsiinisalaatti sai minut entistä vakuuttuneemmaksi, että kyseessä on yksi suosikki vihanneksistani!
iso fenkoli
1/2 sitruunan mehu
2 appelsiinia
oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa
Halkaise fenkoli ja poista kanta. Säästä vihreät hapsut salaatin koristeeksi. Viipaloi fenkoli niin ohueksi kuin mahdollista. Kuori appelsiinit ja leikkaa hedelmäliha kalvottomiksi lohkoiksi. Lisää sitruunamehu, öljy, mustapippuri ja suola.
Salsa verde
Lohen (ja kuvissa näkymättömien lohkoperunoiden) kyytipojaksi tein vielä salsa verdeä.
nippu persiljaa
Oh my goodness! Now that is what I call a challenge..... far more brave than me!! I bet it tasted devine!!!
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaOho, aika hurjan haasteen pistit!
VastaaPoistaNäyttää herkulliselta. Täytyy alkaa metsästää sopivankokoista kalaa. Ja täydentää suolavarastoja.
Vahva suoritus! Mistä vetäisit ohjeen? Minulta moinen olisi mennyt ihan ohi ja en olisi edes haaveissani ajatellut tekeväni moista.
VastaaPoistaBetty Zee - it was amazing and not too difficult at all. I wouldn't mind some of that refreshing salad now either after our night out ; )
VastaaPoistaLaura ja Anni - kala on oikeastaan aika nopea ja yksinkertainen valmistaa. Korvaisin itse mausteseoksen ensi kerralla varmaan pelkällä pippurilla ja heittäisin vatsaan muutaman laakerinlehden purjon seuraksi makua antamaan. En myöskään tiedä miten maku eroaisi jos suolakuoren sijasta kalan käärisi folioon paistumaan. Joissakin ohjeissa ehdotetaan myös, että vain kalan alla ja päällä on suolaa ja sivut peitetään kala alla olevalla foliolla.
Kalan valmistamista tuskaisemmaksi koin fenkolin raastamisen ja viipaloimisen huonoilla välineillä. Kunnon raastinrauta onkin nyt toivelistalla!