Luumusta on tullut ihan mun suosikkihedelmä. Tai sitä se on tähän aikaan vuodesta, kun saa ihania kotimaisia luumuja.
Pyöräytin viime viikolla pari luumukakkua vanhalla hyväksi havaitulla suosikkireseptillä. En ollut aiemmin kokeillut tuota kakkua luumun kanssa, mutta ihan yhtä hyvin toimii, kuin banaanin ja omenankin. Eli jätin siis tuosta ohjeesta vaan muut hedelmät pois. Ja lisäsin Annin vinkistä inkivääriä taikinaan.
Ja Liisalta opitun tavan mukaan tein kaksi kakkua samalla kertaa. Toinen syötiin heti ja toinen meni pakastimeen odottamaan yllätysvieraita.
Nam, suosittelen tekemään kolmannenkin jos vain uuniin mahtuu! Ja luumut ovat kyllä aivan ihania. Tekisi mieli tehdä myös luumuhilloa. Pieni sipaisu ihanan valuvaa luumuhilloa tekee kuivemmastakin kakusta herkullisen!
VastaaPoistaLiisa - Oih, hillo kuulostaa ihanalta. Pitäisköhän ostaa vielä torilta luumuja hilloon. Tähän mennessä olen käyttänyt vaan turkulaisten pihojen ylijäämäluumuja.
VastaaPoista