maanantai 14. toukokuuta 2012

Pieni kasvihuone
Basilikaa, kirsikkatomaatteja, kesäkurpitsaa, persiljaa, rosmariinia, salviaa, timjamia, villirucolaa, perhosten houkutteluksi pari laventelia ja kaunistukseksi hortensia. Näillä on tämä kasvihuone täytetty. Osa kasveista on taimin alkuja ja osan yritän kasvattaa siemenistä.
Joka vuosi se hiipii keväällä, se kasvattamisen ja istuttamisen into. Olen kasvanut lapsuuteni maaseudulla, pienen kaupungin kupeessa. Meillä oli pihaa ja pieni pelto, mutta en kokenut minkäänlaista intohimoa kotiviljelyä kohtaan. Inhosin sitä, että kynsien alle menee multaa. Mutta niin vain se sama likka tänä päivänä käy ostamassa mullat, siemenet ja taimet, ja laittaa puutarhahanskat käteen.

Tämän vuoden investointi oli pieni kasvihuone, joka maalattiin valkoiseksi. Haaveena olisi, jos energiaa ja aikaa riittää että tuputtaisin pintaan vielä pitsikuviota sinne tänne. Noh, kesä on vasta aluillaan.


1 kommentti:

  1. Mahtavaa, mahtavaa! Tiesin, että se pieni multasormi sinussakin vielä herää! ;)

    Ja tuo kasvihuone näyttää oikein mukavalta. Meidänkin parvekkeelle sellainen sopisi, mutta taitaisi olla turhaa ahnehtimista yrittää hoitaa kasvihuonetta sekä maalla että kaupungissa.

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...