keskiviikko 9. joulukuuta 2009

Arjen nautintoja
Tykkään kovasti tiskaamisesta. Olen aika laiska kotitöiden kanssa, mutta tiskaan monta kertaa viikossa. Enkä edes harkitse tiskikoneen hankkimista.

On nautinnollista upottaa kädet lämpimään veteen. Tiskiaine tuoksuu hyvältä ja astioita harjatessa rentoutuu ihan huomaamatta.

Kauniiden astioiden tiskaaminen on vähintään yhtä ihanaa, kuin niistä syöminen ja juominen.

2 kommenttia:

 1. Minäkin pidin ennen tiskaamisesta. En enää. Siitä on viety nautinto kun ei ole kuivauskaappia, kahta allasta, vesi on joko tulikuumaa tai jääkylmää enkä edes löytänyt unelmoimaani joulun tuoksuista tiskiainetta. Voi kurjuus ;)

  Meillä pitäis tiskata ainakin sen pari kertaa päivässä. En ymmärrä miten kaksi ihmistä saa näin paljon tiskiä aikaan. Ehkä joskus vielä löydän kadonneen tiskausonnen.

  VastaaPoista
 2. Neiti Nimetön - asuin jossain vaiheessa asunnossa, jossa oli vain yksi pesuallas. Satuin lukemaan jostakin (varmaan Niksi-Pirkasta) tiskausvinkin, joka mullisti tiskaukseni. Vinkissä neuvottiin, miten säästää vettä tiskatessa käyttämällä vain yhtä pesuallasta. Vaikka nykyään keittiössäni on kaksi allasta, tiskaan vieläkin näin:

  Laske altaaseen pari senttiä vettä pohjalle ja laita tiskiainetta. Tiskaa ensin tuossa vähässä vedessä lusikat, haarukat, veitset yms pienet jutut. Huuhtele nämä juoksevan veden alla niin, että vesi menee tiskialtaaseen. Nyt vettä on enemmän. Tiskaa lasit ja kupit ja huuhtele taas juoksevan veden alla. Näin kun jatkaa, tulee yleensä tiskatessa käytettyä vain yksi altaallinen vettä, jos sitäkään. Eikä toista allasta tarvitse käyttää ollenkaan.

  Tiskikaapin puutteeseen en valitettavasti ole keksinyt lääkettä, vaikka joskus olen ilman sitäkin joutunut elämään.

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...