lauantai 12. joulukuuta 2009

Talvinen bataattikeitto





Bataattikeitto kuuluu ehdottomiin talvisuosikkeihin. En tiedä miksi tätä tekee mieli, kun ulkona alkaa olla kylmä. Kai se jotenkin liittyy inkivääriin, sitruunaruohoon ja chiliin. Keitto syntyy näin:

Kilon verran bataattia kuoritaan, pilkotaan ja keitetään vedessä kypsäksi. Bataatti kypsyy tosi nopeasti, joten pidä varasi!

Peukalonpään mitta inkivääriä raastetaan ja pieni pätkä chiliä pilkotaan. Inkivääriä ja chiliä kuullotetaan pannulla öljyssä seuranaan pari sitruunaruohonvartta ja pari teelusikallista kuminansiemeniä. Valkosipuliakin voi heittää halutessaan joukkoon.

Keitetty bataatti soseutetaan sauvasekottimella. Joukkoon lisätään puolisen litraa kasvislientä (tai vettä, suolaa ja reipas hyppysellinen kuivattua lipstikkaa) sekä tölkki kookosmaitoa. Soseutettuun keittoon lisätään pannulla kuullotetut mausteet. Keitto lämmitetään ja annetaan maustua hetken aikaa. Keittoon voi lisätä hyppysellisen fariinisokeria. Sitruunaruohon varret on hyvä napata pois ennen syömistä. Pinnalle vielä tuoreita korianterinlehtiä!

Ja lähestyvän joulun kunniaksi yksi suurimmista joululaulusuosikeistani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...