keskiviikko 6. tammikuuta 2010

Mitäkaapistalöytyy
Joskus on hyvä kurkistaa jääkaappiin ennen kuin lähtee ruokakauppaan. Usein se kyllä unohtuu. Ainakin meillä. Ja erityisesti jääkaapin pohjalla oleva vihanneslaatikko onkin usein yllättäen ihan täynnä, vaikka kaapissa ei muka mitään ruokaa olekaan.

Mainio ja helppo jääkaapintyhjennysruoka syntyy seuraavasti:

Kurkistetaan sinne vihanneslaatikkoon. Otetaan esiin perunoita, porkkanoita, kukkakaali, laatikon perälle unohtunut puolikas kesäkurpitsa (ja muut mahdolliset juurekset ja vihannekset, kuten paprika, parsakaali jne.). Seuraksi otetaan (puna)sipulia, valkosipulia ja chiliä.

Pilkotaan ainekset uunivuokaan. Sirotellaan pinnalle suolaa ja pippuria sekä lorautetaan oliiviöljyä. Sekoitetaan ja toistetaan edellinen. Lopuksi vuokaan lirautetaan vielä desin verran vettä. Meillä sattui olemaan vielä ikkunalaudalle unohtunut kuivahtanut timjamipuskakin. Riivein sen koko komeuden pinnalle.

Vuoka peitetään foliolla ja kypsennetään 200 asteessa puolisen tuntia, folio otetaan pois ja kypsennystä jatketaan n. 15 minuuttia, kunnes juureksetkin ovat kypsiä.

Nami nami!

Ja mikäli ruokaa jää, saa sen näppärästi seuraavana päivänä lämmitettyä paistinpannulla kannen alla. Mikäli tekee mieli kasvispyttipannua, voi pannulle rikkoa seuraksi pari kananmunaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...