sunnuntai 3. tammikuuta 2010

Vuoden viimeisen päivän aamiainen



Vuoden viimeinen aamu on jo monta vuotta alkanut kaikkien brunssien kuningattarella, eggs royalilla ja kuohuviinillä. Tällä kertaa herkuttelimme kuohuviinin sijasta pitkään kaapissa odottaneella shampanjalla.

Eggs royalin valmistamiseen meille on syntynyt toimiva rutiini. Liisa valmistaa uppomunat ja lämmittää lautaset. Joni paahtaa leivät, huuhtelee rucolan, pilkkoo avocadon ja asettelee kylmäsavulohen leiville. Ja minä teen hollandaise-kastikkeen näin:

200 g sulatettua voita (mielellään kuorittuna)
5 munankeltuaista
loraus etikkaa
tiraus sitruunamehua
suolaa ja pippuria

Keltuaiset vatkataan kuohkeaksi. Vatkauskippo siirretään lämpimään vesihauteeseen ja vatkaamista jatketaan. Vatkauksen lomassa munavaahtoon lisätään voi hitaasti valuttamalla. Etikkaa, sitruunamehua, suolaa ja pippuria lisätään vähän kerrallaan maun mukaan.

Uppomunat asetellaan kalaleiville, rucolat ja avocadot rinnalle ja lopuksi kastiketta lusikoidaan anteliaasti päälle.

Tämän herkun kimppuun pitää päästä mahdollisimman nopeasti, ennen kuin jäähtyy.

Nami nami!

1 kommentti:

  1. Aikaisempaan keskusteluun palaten niin kyllä tuota ainakin parina aamuna viikossa söisi oikein mielellään! Nam, kylläpäs näyttääkin taas hyvältä!

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...