sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Virvoitusta


Tänä talvena pimeys ei lumen vuoksi ole juurikaan vaivannut. Yritän silti talvisin pitää itsestäni erityisen hyvää huolta. Syödä ja juoda hyvin. Olla paljon ulkona. Tehdä kaikkea sellaista, mistä tulee hyvä mieli.

Itse tehty mehu on kiireettömien talviaamujen herkku. Mehulinko on äidin peruja ja on palvellut uskollisesti jo varmaan yli kaksikymmentä vuotta. Vakimehuuni tulee omenaa, appelsiinia, porkkanaa ja inkivääriä. Tällä kertaa punajuuri ja kaali pääsivät vieraileviksi tähdiksi.

Aamiaisella voi kuunnella tätä pitkäksi aikaa unholaan jäänyttä mainiota rallia, joka palasi mieleen, kun muutama päivä sitten oli puhetta honey bunseista. Kun ei ole ruokaa suussa, voi vaikka laulaa mukana!

3 kommenttia:

 1. Kuulostaa ja näyttää hyvältä. Teen itsekin hedelmistä ja mehuista usein smoothieta, kaikki ainekset vain tehosekoittimeen ja hyvä tulee. Pitääkin kokeilla tuota inkivääriä mausteeksi.

  VastaaPoista
 2. Meilläkin tehtiin aamulla mehua tutulla ja turvallisella omppu, porkkana, appelsiini ja inkivääri reseptillä. Aamu lähti hyvin käyntiin! Mun pitäisi kyllä ehdottomasti olla vähän kokeilunhaluisempi mehukasvisten kanssa - punajuuret ovat ihania, mutta kaali on vielä mehussa testaamatta!

  VastaaPoista
 3. Tuore ja mehukas kaali on oiva lisä tuohon omena-appelsiini-porkkana-mehuun.

  Ja inkivääriä kannattaa ehdottomasti testata. Se antaa hyvän potkun erityisesti juuresmehuihin. Mutta myös ompun ja appelsiinin kanssa.

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...