keskiviikko 13. tammikuuta 2010

Keltaisia pipoja


Haaveilin pörheästä keltaisesta piposta kudottuani keltaisen huivin, joka on pitkänä ja kapeana osoittautunut aivan loistavan käyttökelpoiseksi.

Ensin kudoin yläkuvan pipon Isoveljestä, josta huivinkin tein. Siitä tuli aika ruma. Lanka ei jostain syystä sovi tuollaiseen pipoon ollenkaan. Taisin käyttää liian isoja puikkojakin.

Tuo pipo on nyt purku-uhan alla, koska tykkään kyllä langasta eikä sitä enää saa mistään tuon värisenä. Voisin käyttää sen johonkin, missä lanka olisi enemmän edukseen.
Jouluna luin äidin Novita-lehdestä uudesta Tempo-langasta ja huomasin, että sitä saa myös juuri tuona keltaisena, johon olen niin kovasti tykästynyt. Uutena vuotena syntyi uusi versio keltaisesta piposta.

Tällä kertaa tein oikein pitkän resorin, että sen saa reippaasti taitettua. Palmikkoon lisäsin kaksi silmukkaa ja vähensin nurjia välissä. Koska lanka on tosi paksua ja pipo muutenkin iso ja pullea, en tehnyt siitä baskerimaista vaan ihan perinteisen istuvan mallin.

Tämä pipo on lämpimin koskaan tekemäni. Se oli kovassa käytössä viime viikon paukkupakkasilla.

3 kommenttia:

 1. Minulla on eräänlainen viha-rakkaussuhde pipoja kohtaan. Omistaisin ja käyttäisin varmasti enemmänkin jos vaan löytäisin nättejä puuvillaisia. Villa se piru vie kutittaa niin paljon, ettei voi vaan käyttää. Tai sitten pitäis itte neuloa. Nättejä ja paksuja puuvillalankoja en olekaan vähään aikaan katsastellut.

  Tuo sinun piposi neulemalli on nätti! :)

  VastaaPoista
 2. Olen pipojen suurkuluttaja talvisin. Villa ei mya jostain syystä häiritse. Itse olen jostain syystä tosi laiska käyttämään puuvillalankoja. Ehkä pitäisi niitäkin kokeilla.

  Tykkään kovasti kutoa pipoja, kun ne valmistuu äkkiä ja niissä voi kokeilla erilaisia kuvioita. Ja kokeilujen lopputulos näkyy nopeasti.

  Nyt vaan lankakauppaan katselemaan kivoja puuvillalankoja ja pipoa tekemään! Ohjeita on blogit pullollaan ja niitä soveltamalla voi tehdä melkein mitä vaan!

  VastaaPoista
 3. Kakkospiposta tuli tosi hieno!!! Nyt harmittaa, että en ostanut sitä lilaa pipolankaa!

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...