tiistai 17. marraskuuta 2009

Kynttiläpaja


Alkusyksystä käymäni kynttiläntekokurssin rohkaisema uskaltauduin vihdoin kynttilänvaluhommiin kotioloissakin. Materiaalien kokoon kasaamisessa kesti useampi viikko - vahan tulossa kesti postilakon takia, mietin ostanko uuden kattilan vai käytänkö sulatukseen aikaisemmin kynttilähommissa kokeilemaani pientä metalliämpäriä (kiikkerä vesihauteessa uidessaan ja siitä kaataminenkin on aika hankalaa) ja kurssin ohjaajan suosittelemien liimapalleroiden (glue dots) metsästäminen vasta haasteellista olikin! Viimeinkin soijavaha, sydänlangat asetteineen ja tuoksuöljyt saapuivat, päädyin ostamaan uuden kattilan (varrella ja kaatonokalla, jotta homma olisi mahdollisimman yksinkertaista) ja erehdyin kysymään glue dotseja skräppäyskaupasta, josta niitä löytyikin ainakin kymmentä eri sorttia!

Hyvillä välineillä kynttilänteko sujui uskomattoman helposti. Liimapallerolla kupin pohjaan kiinnitetty sydänlanka asetteineen pysyi keskellä - huomattavasti helpompaa kuin esim. kalastuspainoilla pelaaminen, joiden avulla olen myös joskus yrittänyt lankoja keskittää... Käyttämäni soijavahasekoitus oli tarkoitettu astiakynttiöiden tekemiseen ja homma onnistui yksinkertaisesti yhdellä kaadolla (steariiniin syntyy usein viiletessä koloja ja kuoppia, jotka pitää myöhemmin täyttää). Tuoksuina käytin rosmariini-, greippi- ja vaniljaöljyjä.

Olen jo tehnyt uuden vahatilauksen eli voin siis hyvillä mielin polttaa tekemiäni kynttilöitä varsinkin kun tiedän, että tarvitsen tyhjiä kuppeja jälleen pian uusien kynttilöiden valamiseen!

6 kommenttia:

 1. Vau! Mäkin haluan!

  Tilaan heti joululahjaksi tarpeita ja kurssituksen!

  Onko tuo yksi siinä purkissa, jossa oli ne greippikynttilät joskus?

  VastaaPoista
 2. Niin, se piti vielä sanoa, että nuo kiemuraiset sydänlangat on viehättävät!

  VastaaPoista
 3. Hei, ompa hauskan näköistä. Ja lopputulos tosi hieno, hauskat purkit ja kiemurat sydänlangat :)

  VastaaPoista
 4. Ja taas sanon että pitääpä kokeilla. Ja sitten kuluu taas puoli vuotta ja kokonainenkin, ja tulee taas aika sanoa sama asia.
  Mut kun maailmassa on niin hiivatisti kaikkea kiva mitä pitää kokeilla!!!

  VastaaPoista
 5. Naulan kantaan, Violet!

  En edes halua miettiä miten monta kivaa juttua mulla on mielessäni odottamassa sopivaa hetkeä.

  Odotan kovasti eläkkeelle pääsyä. Jos vaikka silloin olisi aikaa. Sitä ennen tavoitteena on pysyä valtavan hyvässä kunnossa, että olen tosi energinen ja ehtiväinen mummeli joskus tulevaisuudessa.

  VastaaPoista
 6. Oletpas tosiaankin tarkkasilmäinen Laura, sillä aikoja sitten ostamamme greippikynttilän purkki on päässyt jälleen käyttöön! Niin ja tietenkin valoin siihen uuden greippikynttilän. Jännä miten aikaisemmin kynttilöitä valaessani en ollut mitenkään isommin kiinnostunut tuoksuista, mutta nyt tuoksuttoman kynttilän tekeminen tuntuu aivan kummalliselta ajatukselta! Suosittelen varsinkin rosmariinia kaikille - ihana tuoksu!!!

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...