sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Manteli-viinimarjakakku

 
 
Liisa teki meille uutena vuotena helpon ja herkullisen vadelmakakun, johon tuli mantelijauhoja. Mantelijauhot ovat olleet mun kokeilulistalla jo pitkään, mutta en ole viime aikoina ollut kauhean innokas leipuri. Innostuin kuitenkin Liisan kakusta niin kovin, että vihdoin muistin kauppareissulla poiketa leivontahyllyn kautta.

En jaksanut syksyllä käydä vadelmilla ollenkaan, joten niiden puutteessa kaivoin kakkuun pakastimesta punaisia viinimarjoja. Vaniljauutteen korvasin isolla teelusikallisella vaniljasokeria ja koska venhäjauhot olivat päässeet loppumaan, käytin sämpyläjauhoja, joihin lisäsin muistaakseni puolitoista lusikallista leivinjauhetta.

Hyvä tuli näinkin, vaikka Liisan kakku oli ainakin muistoissani ehkä vielä parempi. Mantelijauhoissa on mun suuhuni hyvä koostumus ja tykkään kovasti siitä hienosta mantelin mausta, joka niistä tulee koko kakkuun.

Herkullisia sunnuntaiteehetkiä!

--

Liisa made this lovely Raspberry Bakewell cake at New Years and finally inspired me to try almond meal, which has been on my to-do list for ages.

I didn't have raspberries so I dug some red currants out of the freezer. They worked pretty well but at least in my mind the one Liisa made with raspberried was perhaps nicer.

Have a lovely crispy Sunday!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...