torstai 18. helmikuuta 2010

Se toinen huone

Meillä viihdytään keittiössä. Niin paljon, että olemme miettineet, että voisimme vallan hyvin ottaa olohuoneeseen alivuokralaisen.

Olohuoneessa kuivatetaan pyykit. Sen halki kuljetaan avaamaan parvekkeen ovi ja töihin lähdettäessä kurkataan lämpömittarista aamun pakkaslukemat. Kirjahyllystä haetaan kirjoja keittiössä luettaviksi. Turkoosista arkusta kaivetaan lisää lankaa käsityöprojekteihin. Runkopatjasta rakennetulla sohvalla nukkuvat yövieraat. Joskus siihen on mahtunut kolmekin aikuista yöksi.

Kun pitkästä aikaa vietimme viikonlopun kaupungissa, tuli olohuoneessakin oltua. Sukelsin lanka-arkkuun ja siirsin keskeneräiset käsityöprojektit isompaan koriin sohvan viereen. Kannoin vuodevaatteet parvekkeelle tuulettumaan. Tuumin, että pian pitäisi vaihtaa ikkunalaudan kasveille uudet mullat. Viimeisestä mullanvaihdosta on jo aikaa. Keinuttelin keinutuolissa tähän tahtiin.

Otimme torkut sohvalla lampaantaljan päällä. Iltapäiväaurinko paistoi hetken sisään isosta ikkunasta. Pian se lämmittää jo!

4 kommenttia:

 1. Hih, miten musta tuntuu, että olen ollut yksi niistä kolmesta aikuisesta...
  Kotoisaa ja värikästä!

  VastaaPoista
 2. Ihana tunnelma "tuossa toisessa huoneessa"!! Mukavan värikästä myöskin.

  VastaaPoista
 3. Teillä on ihan mahdottoman viihtyisä olohuone. Minä kyllä viihtyisin tuollakin, mutta varmaan keittiö on vähintään yhtä mukava. Rakastan olohuoneita, joissa on paljon kirjoja ja muistoja elämän varrelta. Minusta on kiva katsella ympärille ja miettiä, että tuokin tavara on sieltä ja tuon antoi se ihminen jne. Tulee paljon hyviä muistoja mieleen. En viihtyisi sliipatussa ja askeettisessa kodissa.

  VastaaPoista
 4. Liisa - niinpä!

  Tytti - suoraan sanottuna olin vähän unohtanut kuinka kivaa meidän olohuoneessa onkaan!

  Kirjailijatar - veit sanat suustani! Meillä asuu kaksi maksimalistia ja tavarankeräilijää, mikä kyllä meillä näkyy.

  Mun mielestä koti syntyy juuri siitä, että on ympärillä kirjoja ja tavaroita, joihin liittyy muistoja ja tarinoita ja ihmisiä.

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...