torstai 3. kesäkuuta 2010

Minä osaan (ainakin melkein)


Käsitykseni ompelutaidoistani sai viime viikolla aikamoisen kolauksen. En oikein ymmärtänyt kaavoja, ompeluterminologia oli minulle vähän outoa ja ompelukonekin oli uusi ja moderni, melkein kuin tietokone. Mutta yritin sinnikkäästi ja muutamaa tuntia myöhemmin kangas oli muuttanut olomuotoaan pakalla olevasta kankaasta kesämekoksi. Ja innostuin asiasta niin, että en olisi mitenkään malttanut lopettaa.

Mekon tekeminen jatkuu tällä viikolla. Vinonauhan ompelu kaula-aukkoon ja hihansuihin jännittää. Ja vyökin pitää vielä tehdä. Samalla suunnittelen jo seuraavia mekkoja. Ja harkitsen modernimman ompelukoneen hankkimista. Tulisikohan minusta vielä sittenkin ompelija?

6 kommenttia:

 1. Siis apua!
  Mulla on viela olohuoneen nurkassa roikkumassa mekko minka aloitin Helmikuussa! Ehka pitaisi saada inspiraatio takaisin. Haluaisin tekaista taman kesamekon joku paiva, kunhan vaan kivaa kangasta loytyisi.

  http://kalastajanvaimo3.blogspot.com/2010/05/tuhannen-ja-yhden-yon-sidonnan-mekko.html

  VastaaPoista
 2. Onnea Liisa! Sinnikkyys ja sitkeys palkitaan aina!
  Muistan, kuinka aikoinani mun kässäope sanoi mulle kannustavasti :"tuulikki ei osaa mitään, eikä opi mitään"..ja antoi mulle kässäreistä 6!
  Sittemmin opettelin kansalaisopiston mukavassa ompelupiirissä ja ompelinkin viidelle lapselleni suurinpiirtein kaikki vaatteet...ja osasin!
  että kyllä sitä harjoittelemalla...jos mäkin kerta oon oppinut. Innostusta!!
  :)tuksu

  VastaaPoista
 3. Kiitos Tuksu - jatkoin ompelua eilen ja eihän se niin vaikeaa ollutkaan. Parantamisen varaa jäi tietenkin vielä reippaasti, mutta harjoittelukysymyshän se tosiaankin vain on.

  Emma - pitäisiköhän meidän perustaa ompeluseura! Ja lisäinspiraatiota voisi aina hakea myös kursseilta

  http://www.themakelounge.com/
  http://www.ohsewbrixton.co.uk/

  Esittelen valmiin mekon ensi viikolla kunhan saan otettua kuvia!

  VastaaPoista
 4. Oi, odotan kovasti, että mekko tulee näytille!

  Pääsenköhän mä koskaan sinuiksi ompelukoneen kanssa?

  VastaaPoista
 5. I can't wait to see your dress and yes I think you should push the boat out and buy a new sewing machine. Just think of what you could make...!

  VastaaPoista
 6. Oh Betty Zee, don't encourage me ; )

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...