lauantai 8. tammikuuta 2011

Klasun pipoTämän talven piponkudontasesonki alkoi vasta juuri joulun alla. Onneksi joululahjojen arvoa ei mitata siinä, miten lähellä aattoiltaa ne valmistuvat...

Tämä peruspipo tuli 7 veljeksestä ja parista raidasta Isoveljeä. Toivottavasti kutittavuus ei ole sietämätön.

Kunnon pipon lailla tämäkin piti kutoa ensin puoliväliin ja sitten uudelleen alusta ja yläosakin kertaalleen uusiksi. Lopullinen pipo tuli tähän tapaan:

Loin resoriin 124 silmukkaa, joita kudoin 2,5 puikoilla 2 oikein, 2 nurin n. neljä senttiä.

Tasaiseen neuleeseen otin käyttöön 3,5 puikot ja ensimmäisellä kerroksella kavensin kutomalla joka 6. ja 7. silmukan yhteen. Raidoissa on 1 kerros keltaista, 3 liilaa, 2 vihreää, 1 valkoista, 2 vihreää, 3 liilaa ja 1 keltaista.

Kun pipon pituus oli n. 15 cm, aloitin kavennukset: ensimmäisellä kerralla ennen joka 20. silmukkaa ylivetokavennus (1 s neulomatta, 1 oikein ja neulomatta jätetty vedetään neulotun yli) ja 20. silmukan jälkeen 2 silmukkaan yhteen oikein. Toistin kavennukset joka toisella rivillä niin, että se 1. kavennuskerroksen joka 20. silmukka jäi aina kavennusten väliin.

Merkkilankoja olisi voinut käyttää ja niillä merkata ne 20. silmukat, mutta en sitten kuitenkaan saanut aikaiseksi. Ihan hyvin meni ilmankin!

4 kommenttia:

 1. Tulipa siitä hieno ja raidoitus on tosi kiva! Pipoja pitäisi tehdä kerralla enemmän kun kerrankin saa silmukkamäärän ja koon oikein!

  VastaaPoista
 2. Niinpä! Kalanruotopalmikkopipo valmistui eilen ja mietin kanssa, että pitäisikö samaan syssyyn aloittaa seuraava pipo, ennen kuin tuntuma menee taas.

  VastaaPoista
 3. Minä ostin Venetsiasta pipon, eikä se sitten ollutkaan niin kiva. Mutta oli pakko ostaa, kun päätä paleli. Nyt mietin, miten sen saisi modifioitua kivaksi...

  VastaaPoista
 4. Kirjailijatar - Herkussa ja koukussa oli juuri tänään hieno koristekirjailu. Sellainen olisi hieno jossain peruspipossa.

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...