keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Loimulohi







Lohen loimuttamisesta on tullut jo uuden vuoden perinne. Silloin on aikaa istuskella ulkosalla nuotion ääressä ja nautiskella.

Liisa improvisoi mainion marinadin oliiviöljystä, soijakastikkeesta, kalakastikkeesta ja sitruunasta. Joni siveli sitä kalan pintaan katajanoksalla pitkin loimutusta. Kahdessa ja puolessa tunnissa kala paahtui pinnalta rapsakaksi ja sisältä mehukkaaksi.

3 kommenttia:

  1. Oi miten ihanan näköistä. Onneksi et nyt näe, kuola valuu pitkin suupieliä alaspäin, nam! En muista saaneeni kuin kerran itse loimutettua lohta ja kyllä se oli hyvää.

    VastaaPoista
  2. Perinteet kunniaan! Ja tuo kala oli kyllä taivaallista!
    Minulla on jo ikävä talvea. Täällä sataa vettä...

    VastaaPoista
  3. Kirjailijatar - Kuola valuu itselläkin, kun sitä muistelee...

    Meillä on jo suunnitelmissa nuotiopaikka maalle, että saisi tuollaista herkkua useamminkin kuin kerran vuodessa. Kaupan loimulohi ei mitenkään vetele vertoja vastaloimutetulle.

    Liisa - Voih, kuulostaa ikävältä. Täällä lunta riittää edelleen ja lisää tulee hiljalleen. Tosin plussakeliä on meillekin hetkeksi kuulemma luvassa. Toivottavasti ei sentään vesisadetta.

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...