keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Paahdetut tomaatit ja munakoisotKasvihuoneesta on nyt poimittu viimeisetkin tomaatit ja munakoisot hallalta turvaan. Tomaatit kypsyvät hiljalleen sisätiloissa. Kulmahuoneen pöytä on vuorattu sanomalehdellä ja tomaatit köllivät siellä muutaman ompun kanssa lakanan alla.

Omenamintun paahdetuista tomaateista inspiroituneena lohkoin ison kasan tomaatteja ja munakoison uunipellille ja sipottelin pinnalle pari hyppysellistä savusuolaa (olen aivan koukussa!) ja vähän tavallistakin suolaa, rouskaisin myllystä mustapippuria ja lorautin päälle oliiviöljyä. Pilkoin pinnalle muutaman valkosipulinkynnen ja parturoin vielä timjamipuskasta reippaan nipun oksia päälle.

Tomaatit ja munakoisot paahtuivat 175 asteisessa uunissa. Oli tarkoitus, että vihannekset viihtyisivät uunissa sen aikaa, kun kävimme Pikkutyypin kanssa puistossa. Sellaisen tunnin verran. Mutta meille tuli puistossa hieman erimielisyyksiä siitä, minkä verran keinumista on riittävästi, sillä seurauksella, että palasimme puolitoista tuntia myöhemmin.

Meitä odotti kotona aivan mielettömän ihana tuoksu, mutta osa munakoisoista ja pari tomaattiakin oli poissaollessamme ehtinyt vähän kärähtää. Eli tunti uunissa riittänee, kannattaa ainakin siinä kohtaa vilkaista tilannetta. Tai sitten laskea lämpötilaa vähän.

Tarjoilin munakoisot ja tomaatit paistetun halloumin kanssa. Ja täytyy myöntää, että osan pistelin poskeeni ihan suoraan uunipelliltä.

Erityisesti tomaatin aromit voimistuvat aivan upeiksi uunissa. Näitä voisi käyttää aurinkokuivattujen tomaattien sijaan. Ovat vähän kosteampia ja siksi mielestäni parempia, kuin ihan kokonaan kuivatut tomaatit. Vaihtoehtoisesti paahdetuista vihanneksista voisi tehdä pastakastiketta tai vaikka pistää oliiviöljyyn säilymään vähän pidemmäksikin aikaa.

Näitä herkkuja meillä varmasti tehdään sitä mukaa, kun sato kypsyy.

--

We've now rescued the last of our tomatoes and eggplants from the greenhouse and they are left to ripen under a sheet on a table indoors.

I've turned some of the ripe tomatoes and egg plants into semidrieds in the oven. I've just sliced them onto an oven tray, sprinkled them with smoked salt and pepper, drizzled the babies with olive oil and topped them with slices of garlic and thyme.

I warmed the oven up to 175 celcius and was planning to bake them for an hour while Little I and I went to the park. Well, one thing led to another and we had a bit of a disagreement on how long one can swing in a swing in one go and came back an hour and a half later. We were greeted by a most delicious smell but at this point some of the eggplants and a couple of tomatoes had already had a bit too much. So next time I will aim for an hour of will reduce the temperature a bit.

I served the vegies with fried halloumi but they were good enough to eat of the oven tray, which I did as well.

4 kommenttia:

 1. Nam, olet maininnut tuon savusuolan aikaisemminkin - minun pitää päästä maistamaan sitä pian! Millainen munakoisosato teille tuli? Tomaatteja ainakin tuntuu riittävän : )

  VastaaPoista
 2. Liisa - Koitan muistaa hakea sulle pussillisen savusuolaa. Ehkä mun pitää omat varantonikin täydentää, ettei tulee kriisiä, jos suola pääsee loppumaan yllättäen!

  Munakoisoja taisi tulla 4. Eli ihan ok, kun oli vaan yksi taimi. Ensi vuonna laitan ehkä toisenkin.

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Mihin kaikkeen sitä siis voi käyttää?

  VastaaPoista
 4. Mä käytän sitä vaikka mihin. Jos vaan haluaa saada vähän sellaista grillatun vivahdetta. Kalaan se on ihan oivallista. Ja uunivihanneksiin. Keittoihinkin olen kokeillut.

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...