torstai 4. lokakuuta 2012

Syyshommissa
Pihalla riittää nyt hommia. Ollaan haravoitu kulkureittejä ja tyhjennetty sadevesiastiat. Kastelukannut on viety talvitalteen. Persiljat ja yrtti-iisot siirretty ruukuista maahan talvehtimaan. Minttu vielä pitäisi mahduttaa jonnekin. Satoa korjataan hiljalleen.

Ja mietitään, että kulkureiteille taitaa tarvita rakentaa polut hiekasta tai kivistä, koska nyt kuljemme savivellissä. Suunnitelmia tehdään muutenkin. Olen ehkä vihdoin ymmärtänyt miten yksi rehevöitynyt ja rikkaruohottunut kukkapenkki saadaan kuriin. Laajentamalla tietenkin!

Yhdelle omenallekin olemme antaneet vastuullisen tehtävän. Se saa kypsyttää tomaatteja liinan alla. Sen kainaloon pääsevät kaikkein vihreimmät. Aamuisin kurkistan, että löytyykö punastuneita. Yleensä löytyy.

Tämä vuosi ei ole ollut tomaattien kyspymiselle kovinkaan suosiollinen. Kun tyhjennämme kasvihuoneen, pitää ompulle varmaan värvätä kavereita. Niin paljon on vihreitä kainaloisia vielä.

--

We're busy in the garden at the moment. Planting, clearing, emptying rain water tanks.

We've never collected this much rainwater before. The past two years we've used every dropand would have needed more. This year we were well prepared. And yes, we've had enough rain to fill every single tank many times.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...