maanantai 12. huhtikuuta 2010

Pistoksissa!

Pelakuut viettivät talven kolmessa eri paikassa. Osa pirtin ikkunalla lämpimässä ja valoisassa. Toiset viileässä makuuhuoneessa. Kolmannet kellarissa pimeässä.

Luulenpa, että ensi talvena kellari saa enemmän talviasukkaita. Pimeässä talvehtineet pelakuut olivat yllättävänkin hyvinvoivia, eikä niitä ollut tarvinnut juurikaan talven aikana hoitaa. Muutaman kerran kävin kastelemassa. Siinä kaikki.

Mutta nyt on korkea aika herätä talviunilta. Pelakuut pääsivät parturiin ja saivat uutta multaa.

Annoin kertoa itselleni, että pelakuut juurtuvat erityisen hyvin turvebriketeissä. Pidellään peukkuja! Jos hyvin käy, on meillä Hamarissa kesällä piha täynnä pelakuita.

4 kommenttia:

 1. Onpa veikeän näköisiä kavereita :) Teitkö niillä siis oikein tällaisen kokeen, että mitkä selviävät parhaiten talvesta? Niin kai sitä sanotaan, että kellariin vaan...

  Minä en ole vielä koskaan saanut pelakuita talvehtimaan, koska
  a) en ole yrittänyt
  b) olen totaalisesti unohtanut ne johonkin kellariin nurkkaan vuodeksi tai kahdeksi.

  Minä pidän peukkuja! Luulen, että veitikat alkavat kukoistaa.

  VastaaPoista
 2. Pelakuu puutarha kuulostaa kivalta! Jännä miten vielä viitisen vuotta sitten olin sitä mieltä, että pelakuut ovat aika tylsiä kasveja ja nyt en oikein tahdo saada niistä tarpeekseni ollenkaan!

  VastaaPoista
 3. Kirjailijatar - Mun ei ollut alun perin tarkoitus tehdä mitään testiä, mutta yksi asia johti toiseen ja päädyin sitten tällaiseen testiasetelmaan vähän niinkuin sattumalta, lähinnä siksi, että tila loppui ikkunalaudoilla.

  Isän kanssa tuli tosin hieman kinaa siitä, onko huono, että meidän makuuhuoneesta on lämpö pois koko talven, mutta mitä sitä nyt ei tekisi pelakuiden talvehtimiseksi...

  Mulla on myös tapana unohtaa kyllä juttuja kellariin, kuten nyt kahtena talvena putkeen ruukku, jossa on minttua ja sitruunamelissaa. Viime keväänä toin unohtuneen ja kuivakaksi menneen kasvuston ruukkuineen pihalle talven jälkeen. En tyhjentänyt sitä samalta seisomalta ja kun viikkoa myöhemmin palasin sen kimppuun, huomasin, että yrteissä oli tuoreita versoja. Luotan, että tällä kertaa käy samalla tavalla.

  Liisa - musta pelakuut haisi pahalta ja se oli osasyy siihen, että en niistä ole pitänyt joskus.

  Eilen huomasin oikein haistelevani yhtä ja tykkäsin. Niin se vaan se maku muuttuu, kun johonkin ihastuu.

  VastaaPoista
 4. Minä en tykännyt pelakuista ennen kuin muutin vanhaan taloon. Tänne ne jotenkin kuuluu.

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...