Tein pari päivää sitten pitkästä aikaa cesar-salaattia ja kylläpäs se olikin hyvää. Ja salaatti maistui vielä ehkä jopa paremmalta seuraavana päivänä lounaseväänä. Ohjeen mukailin Donna Hayn Modern Classics Book 1 kirjan ohjeesta.
salaatti:
roomansalaattia
2 kypsää kanan rintapalaa
parmesanlastuja
leipää krutonkeihin
2 kypsää kanan rintapalaa
parmesanlastuja
leipää krutonkeihin
mustapippuria
kastike:
1 keltuainen
1 pieni valkosipulin kynsi
2 tl dijon sinappia
2 rkl sitruunamehua
3 sardellifilettä
1 dl parmesan raastetta
1 dl öljyä
mustapippuria
Teen kastikkeen yleensä ensimmäiseksi, jotta mauilla on aikaa tasaantua. Survo kaikki ainekset lukuunottamatta öljyä sauvasekoittimella.Valuta lopuksi öljy hitaasti seokseen koko ajan sekoittaen (käytän yleensä sauvasekoitinta tähänkin).
Paahda leipäviipaleet uusissa ja pilko krutonki palasiksi. Kasaa pilkotut salaatinlehdet, krutongit ja kana lautaselle lisää sekaan kastiketta. Ripottele päälle parmesanlastuja, mustapippuria ja vielä vähän lisää kastiketta.
Opin muuten siskolta pari viikkoa sitten, että parmesaania on helpointa höylätä ohuiksi lastuiksi juustohöylällä. Käsittämätöntä, että en ollut tullut ajatelleeksi asiaa ennen!
Suosikkisalaattini ja yleensä on jopa onnistunut hyvin. Tosin teen yleensä lohiversion :) Nam, nyt tuli nälkä!
VastaaPoistaLohiversio kuulostaa todella herkulliselta! Luulen, että ensi kerralla testaan sitä itsekin! Minullahan ei ole käynyt edes mielessä, että cesar-salaattiin voisi laittaa kalaa... Mukavaa oppia uusia asioita!
VastaaPoistaHmm, lohiversio kuulostaa tosiaan kiinnostavalta. En muista koska olisin tuota salaattia tehnyt.
VastaaPoistaMutta onko se cesar vai caesar?
Hih, olet varmaan oikeasssa ; )
VastaaPoista