tiistai 20. huhtikuuta 2010

Terveisiä Tukholmasta


Nukahdin kymppiuutisten jälkeen ja heräsin korvatulpat korvissa. Katkonaisesti nukutun yön aikana olin tullut Tukholmaan.


Matka oli tuttu. Ruotsinkirjastakin. Mutta ohitin Slussenin junan kyydissä enkä nähnyt Globenissa Stingiä vaan kävelin sen ohi. Pyykkituvan ovella odotti vanhin ystäväni. Mutta ei vuosiltaan.


Östermalmilla kaikki on kiiltävää. Kaupassa oli niin paljon peilejä, että olin eksyä. Oli pidettävä varansa, että ei kävellyt päin itseään.


Tohveleita saa kaikissa sateenkaaren väreissä. Nuo jalassa on aamujen pakko olla hilpeitä. Piippu suussa nojatuolissa aamutakki päällä lehteä lukiessa.
Kurkistelimme kauppoihin, joista voi ostaa kaikenlaista hienoa, minkä joku muu on löytänyt valmiiksi. Ei harmittanut, että ei päässyt hiplaamaan. Aarteet on tarkoitettu itse löydettäviksi.

6 kommenttia:

 1. Voi että, minäkin haluan Tukholmaan. Siitä on aikaa kun olen viimeksi kunnolla käynyt siellä. Sitä vaan piipahtaa muutaman tunnin, eikä se ole sama. Putiikit näyttää niin kivoilta.

  Nauratti tuo kävellä päin -itseään. Minusta on joskus tuntunut siltä, että olen kävellyt päin itseäni, eikä siihen ole tarvittu edes peiliä.

  VastaaPoista
 2. Kirjailijatar - Tukholmassa on kyllä mukavaa. Putiikit ovat kivoja, mutta kaikkein kivointa on puutarhoissa ja puistoissa. Olin yllättynyt siitä, että siellä ei kevät ollut yhtään pidemmällä kuin täällä.

  Jokakeväinen puutarhakuume on vallannut mut niin, että kaipasin ihan valtavasti kukkapenkkejäni, kun olin viikonlopun muualla!

  VastaaPoista
 3. Tervetuloa takaisin! Tukholma näyttää ihanalta! Mutta olet kyllä oikeasta - löydöt on parasta tehdä itse jos vain mitenkään mahdollista!

  VastaaPoista
 4. Kyllä oli mukava tulla kotiin!

  Tukholman charityissä oli huikeat hinnat. Mutta onneksi löysin pari ihan oikeaa kirppistäkin, missä pääsin tekemään pieniä löytöjä.

  VastaaPoista
 5. Hoppsan hejssan.. Kävelin päin läpinäkyvää ovea Globenin galleriassa eilen. Hieman kummastutti, mutta selviydyin siitä ilman kuhmua ja mustelmaa. En tiedä johtuiko se yllättävän huonosta koordinointikyvystäni vai vinoista silmälaseistani.

  VastaaPoista
 6. Aijaijai! Ikäviä tuollaiset!

  Kävelin itsekin kerran päin läpinäkyvää ovea. Sellaista, joka on pelkkää ikkunaa eikä puitteita ollenkaan. Olin sen oven takana töissä ja kovalla tohinalla jostain tulossa, kun menin pää edellä suoraan päin. Tuli iso vekki otsaan. Ja kauhea kuhmu sen alle.

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...